Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δέκα χιλιάδες φύλλα από τη νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας μας το 1974.

Εχουν κι αυτά τη σημασία τους, καθώς παράλληλα με τον αστικό τύπο της εποχής, «κρεμιέται» στα περίπτερα και η φωνή των εργατών. Η ιστορία του, βέβαια, δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στα τελευταία χρόνια της νόμιμης επανέκδοσης. Δεκάδες χρόνια αγώνων του λαού μας, συνοδεύτηκαν από τόνους μελάνι αφιερωμένο σ' αυτούς. Πλάι στην 90χρονη ηρωική ιστορία του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης», το όργανο της ΚΕ του Κόμματος, στέκεται ως συλλογικός καθοδηγητής, διαφωτιστής, εμψυχωτής. Ματώνει, διώκεται, χτυπιέται από την άρχουσα τάξη, μα στέκει ορθός όπως το ΚΚΕ.

Σαλπίζει σταθερά στην πρώτη του σελίδα: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»! Μιλάει στους εργάτες για την αλήθεια της τάξης τους. Φωτίζει τη διέξοδο από τη σημερινή εκμεταλλευτική πραγματικότητα, καλεί στην επαναστατική ανατροπή του συστήματος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, των 10.000 φύλλων του «Ρ» από τη μεταπολίτευση, μιλούν στην εφημερίδα εργάτες κι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, με τη βεβαιότητα ότι ο «Ρ» θα συνεχίσει να 'ναι πλάι τους, όπλο πολύτιμο στα χέρια τους, στον αγώνα για τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ