Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόχος η καρδιά της πολιτικής των μονοπωλίων

Σε εκδήλωση της ΝΕ Κοζάνης, για την πολιτική πρόταση του Κόμματος, μίλησε χτες βράδυ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Να πολλαπλασιάσουν τη δράση τους, να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να πορευτούν στο δρόμο της πάλης που σαλπίζει το ΚΚΕ για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για την κατάχτηση της λαϊκής εξουσίας». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εργαζόμενους, τους νέους, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ, στην εκδήλωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του Κόμματος, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη το καπιταλιστικό σύστημα και στην αντίσταση που συναντούν οι σχεδιασμοί της, κυρίως, από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόσθεσε ότι και η φιλολογία που αναπτύσσεται για την «αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος», σχετίζεται με τις δυσκολίες που συναντούν οι αστικές δυνάμεις να προωθήσουν ανώδυνα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Παρουσιάζοντας την πολιτική του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε: «Προωθούμε το ιδεολογικό μας μέτωπο ενάντια στις αστικές θεωρίες και αντιλήψεις στα σύγχρονα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού, αλλά και στις σύγχρονες ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές αντιλήψεις που οδηγούν στην ενσωμάτωση, στην αμυντική αναδίπλωση, στην υποχώρηση του κινήματος.

Αγωνιζόμαστε για να κατανοηθεί ο χαρακτήρας του Μετώπου που προτείνουμε, ως κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας των αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δημοκρατικών δυνάμεων, που παλεύει όχι μόνο να αποσπάσει κατακτήσεις, αλλά για να υλοποιήσει το έργο της κατάκτησης της εξουσίας.

Ενισχύουμε την πάλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα ζητήματα των εργαζομένων, για την ακρίβεια, τις απολύσεις και τη μάχη, για την ανάκλησή τους, όπου υπάρχουν και επιτυχίες. Ενισχύουμε τη δράση μας όχι αμυντικά, αλλά για νέες κατακτήσεις των εργαζομένων σε αντίθεση με λογικές υποταγής και συμβιβασμού.

Αντιπαλεύουμε μαχητικά και με συνέπεια την πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των μονοπωλίων, μέσα και έξω από τη Βουλή. Εχει την πρώτη ευθύνη για την πολιτική που εφαρμόζει. Τα σφυριά μας χτυπάνε αυτήν ακριβώς την πολιτική».

Κριτική στο ΠΑΣΟΚ

Για την αυστηρή κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται μόνον στο παρελθόν. «Στο στόχαστρό μας είναι οι θέσεις και προτάσεις του για το σήμερα. Η ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη όλων των επιλογών της ΕΕ, της νέας τάξης. Στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Συμφωνεί με τις αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία. Διαφωνεί στον τρόπο με τον οποίο προωθούνται από τη ΝΔ. Στηρίζει όλες τις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, τη συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτικές επεμβάσεις και άλλες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Ωστόσο, φροντίζει, φραστικά, να εμφανίζεται, δήθεν, φιλολαϊκό».

ΣΥΝδιαχειριστική λογική

Αναφερόμενος στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι διεκδικεί τη συμμετοχή του στην «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού». «Οι θέσεις, το πρόγραμμά του είναι στη σοσιαλδημοκρατική, διαχειριστική λογική. Στα πλαίσια αυτά, θα επιθυμούσε να "παίξει ρόλο" σαν μια συμπληρωματική δύναμη. Ο οπορτουνισμός, στο μέτρο των δυνάμεών του, συμβάλλει στον υποβιβασμό των στόχων του λαϊκού κινήματος, πρωταγωνιστεί στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και των κατακτήσεών του. Επιδιώκει και "ελπίζει" στην αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Είναι μια αφερέγγυα δύναμη για το λαϊκό κίνημα».

Τέλος ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε ότι «στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες, οι αστικές δυνάμεις ενισχύουν συστηματικά τις οπορτουνιστικές αντιλήψεις. Με πολλούς τρόπους φουσκώνουν αυτές τις απόψεις για δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και για να διαμορφώνουν κλίμα. Προβάλλουν τις αντιλήψεις που συμβάλλουν στο χαμήλωμα των στόχων και των απαιτήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Προβάλλουν σαν λύση δοκιμασμένες από το παρελθόν σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις, τις οποίες καλύπτουν με τις θεωρίες του "εφικτού". Ετσι χαμηλώνουν τον πήχη των διεκδικήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ