Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προσκλητήριο σε λαϊκό ξεσηκωμό

Μαζική πικετοφορία με κατάληξη τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, την ώρα της συζήτησης για το Ασφαλιστικό

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πικετοφορία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πικετοφορία
«Ορια ηλικίας και συντάξεις με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης»! Την ώρα που, χτες, η κυβέρνηση έδινε μέσα από τη Βουλή το σύνθημα για την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, εκατοντάδες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ πορεύτηκαν με πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας καθαρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Οι αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, που έχει ανάγκη ο εργάτης κι η οικογένειά του, θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν. Σ' αυτούς τους αγώνες, οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν αταλάντευτα να συμβάλλουν πρωτοπόρα στην ανάπτυξή τους.

Στις 12 το μεσημέρι, εκατοντάδες κόκκινες σημαίες και πικέτες με συνθήματα ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία της Ομόνοιας. Λίγο μετά, οι διαδηλωτές άρχισαν ν' ανεβαίνουν την οδό Σταδίου. «Δωρεάν Ασφάλιση, Πρόνοια, Υγεία, το κόστος να πληρώσει η πλουτοκρατία»! «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! «Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, αυτή είναι των αστών η εξουσία»!

Τα συνθήματα έπεφταν «βροχή», ενώ το πανό που βρισκόταν στην κορυφή της πικετοφορίας υπογράμμιζε τον αδιαπραγμάτευτο στόχο του ΚΚΕ: «Αγωνιζόμαστε για Δημόσια, Καθολική, Υποχρεωτική, Κοινωνική Ασφάλιση». Η ντουντούκα καλούσε το λαό της Αθήνας να οργανώσει την αντίστασή του στην επίθεση του κεφαλαίου: «Καμία συμμετοχή στο "διάλογο". Καμία αυταπάτη. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία...».

Οταν η κινητοποίηση έφτασε στη Βουλή, ο Γιώργος Μαυρίκος, βουλευτής του ΚΚΕ, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι «μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για την ισοπέδωση των Ταμείων μέσα από τη λεγόμενη ενοποίηση, με το χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, συνολικότερα με το χτύπημα των συντάξεων και του κοινωνικοασφαλιστικού, του δημόσιου συστήματος» και πρόσθεσε: «Σε ό,τι μας αφορά, ως ΚΚΕ, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους σ' όλη αυτή την επερχόμενη θύελλα και καλούμε το λαό, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τα λάβαρα και τους στόχους του ΠΑΜΕ, να αντισταθεί και να δώσει τον αγώνα του».

Πικετοφορίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγιναν το απόγευμα και σε συνοικίες της Αθήνας, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Λαρισα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη χώρα (2015-07-23 00:00:00.0)
Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών (2010-04-20 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις των κομμουνιστών με μαζικές εξορμήσεις (2010-03-27 00:00:00.0)
Κρίσιμη αναμέτρηση (2008-02-28 00:00:00.0)
Κορύφωση με εξορμήσεις και πικετοφορίες (2006-06-15 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων η αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (2001-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ