Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ουσιαστική ταύτιση με την πολιτική της ΝΔ, επίθεση στο ΚΚΕ

Eurokinissi

Αποκαλυπτική ως προς την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τις βασικές αρχές της «μεταρρύθμισης» της ΝΔ στο Ασφαλιστικό ήταν η χτεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Παρά τα ακραία επικοινωνιακά τερτίπια που χρησιμοποίησε προκειμένου να αναδείξει τη «διαφορετικότητα» των δυο κομμάτων στάθηκε αδύνατον να κρυφτεί η σύμπλευσή τους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εφαρμογή του αντιλαϊκού Νόμου Ρέππα, είχε ταυτόσημη άποψη για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συνέχεια των αντιασφαλιστικών νόμων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου έφθασε στο σημείο να ευχαριστήσει τη ΝΔ για την πρόταση υιοθέτησης του ταμείου «Αλληλεγγύης Γενεών». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να υιοθετήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μια πρόταση που είναι πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ταμείο της Αλληλεγγύης των Γενεών», λέγοντας ότι «ευχαριστούμε για την υιοθέτηση αυτής της πρότασης».

Με προφανές άγχος να διαφοροποιηθεί από την πολιτική της ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «δεν είμαστε ίδιοι», αφού «εμείς βλέπουμε τη σύνταξη ως δικαίωμα και προϋπόθεση αξιοπρέπειας. Εσείς ως φιλανθρωπικό φιλοδώρημα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχτηκε την αφετηριακή αρχή της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας ότι απαιτούνται άμεσες αλλαγές στο Ασφαλιστικό: «Ξέρουμε, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το μέλλον του ασφαλιστικού. Απαραίτητος είναι ο αξιόπιστος και κοινωνικά ευαίσθητος σχεδιασμός για το αύριο».

Ειδικά για τα βαρέα και ανθυγιεινά η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του Κ. Καραμανλή. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «χρειάζεται αναμόρφωση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών με κριτήρια επιστημονικά που βασίζονται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες και αντιμετωπίζουν ισότιμα τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Κι όμως, παρά τα παραπάνω, ο Γ. Παπανδρέου δε δίστασε να επιτεθεί στο ΚΚΕ! Οπως είπε, είναι «εύκολη και χωρίς κόστος η ισοπεδωτική κριτική» και «προσθέτει απελπισία και μιζέρια». Συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ήρθε και κατοχύρωσε δικαιώματα» και ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος του λαϊκού κινήματος», αφού «εξέφρασε τα οράματα γενεών», άρα η κριτική προς το ΠΑΣΟΚ «είναι ισοπέδωση των αγώνων του Ελληνα και της Ελληνίδας». Πρόσθεσε επίσης ότι η κριτική του ΚΚΕ «δημιουργεί την εντύπωση ότι τίποτε δεν αλλάζει, πέραν της ανατροπής του καπιταλισμού» και πως «εμείς δεν περιμένουμε τη δεύτερη παρουσία ή την κομμουνιστική επανάσταση για να αλλάξουμε την καθημερινότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση μομφής - εμπόδιο στη ριζοσπαστικοποίηση του λαϊκού κινήματος (2008-03-27 00:00:00.0)
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν τα λαϊκά στρώματα (2007-12-06 00:00:00.0)
Με τα ίδια αντιλαϊκά υλικά η ...«επανίδρυση» (2007-11-16 00:00:00.0)
Με καρμπόν οι προτάσεις τους για τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό (2007-08-26 00:00:00.0)
Ουσιαστική σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική (2006-08-01 00:00:00.0)
Το αντι-Ασφαλιστικό τρίγωνο (2005-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ