Σάββατο 16 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Σίριαλ με συνεχείς ανατροπές

Ενώ ήδη ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος ερευνά, μετά από παραγγελία του προϊστάμενου της εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτη Πούλιου, το αν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έκανε τηλεφωνική υποκλοπή δημοσιοποιώντας το περιεχόμενος της συνομιλίας που είχε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο, ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Δασούλας διαφώνησε με την εισήγηση της εισαγγελέα Μαρίας Γκανέ να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και επέστρεψε τη δικογραφία σε αυτή με την εντολή εξέτασης κι άλλων μαρτύρων. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών στην πολυσέλιδη διάταξή του βάζει τα ζητήματα που κατά τη γνώμη του πρέπει να διερευνηθούν και ζητά η έρευνα να στραφεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, ζητά να εξεταστούν νέοι μάρτυρες, να επανεξεταστούν οι μάρτυρες που, ήδη, έχουν καταθέσει, να προσκομιστούν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και στοιχεία σε περίπτωση που προκύψουν ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων. Ζητά ακόμη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει αν η γαλλική τράπεζα είχε ενημερώσει εγκαίρως την Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού από τον Θέμο Αναστασιάδη, καθώς και να διερευνήσει ποιες ενέργειες έγιναν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ετσι, έχουμε δύο παράλληλες εισαγγελικές έρευνες για την ίδια υπόθεση, όπου ο ένας εισαγγελέας ερευνά την ουσία και ο άλλος το αν αυτή είναι προϊόν εγκλήματος.

Χθες στον 2ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου κατέθεσε νέος μάρτυρας, υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, που εκτελούσε χρέη οδηγού του Χρήστου Ζαχόπουλου. Η κλήση του συγκεκριμένου μάρτυρα προέκυψε μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Εύης Τσέκου, πρώην ερωμένης του Ζαχόπουλου, καθώς διαπιστώθηκε πως ο μάρτυρας στο κρίσιμο χρονικό διάστημα είχε πολλές συνομιλίες και γραπτά μηνύματα με την κατηγορουμένη και ήδη προφυλακισμένη 35χρονη. Ο ανακριτής τον κάλεσε προκειμένου να τον ρωτήσει για τη φύση των συνομιλιών που είχαν. Ο μάρτυρας είπε ότι είχε γνωριμία με την Τσέκου επί χρόνια. Ηταν συνάδελφοι στο υπουργείο και είχαν συνομιλίες όχι μόνο κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, αλλά και πριν από αυτό. Σε συνεντεύξεις του έχει πει ότι τον τελευταίο καιρό η Τσέκου τον καλούσε, για να μάθει αν ο Ζαχόπουλος έχει παραιτηθεί και για ποιο λόγο.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσικόπουλο, συνήγορο της Τσέκου, η εντολέας του ήταν φίλη με τον μάρτυρα και οι επαφές τους δεν είχαν τίποτα το μεμπτό. Οπως είπε ο Χρυσικόπουλος τη Δευτέρα θα παραδώσει εκ μέρους της Τσέκου απολογητικό υπόμνημα, ενώ προτίθεται να ζητήσει και την άρση της προσωρινής κράτησής της. Η Τσέκου σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στο υπόμνημά της θα λέει πως ούτε μαγνητοσκόπησε τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού ούτε η ίδια αναπαρήγαγε υλικό που τον αφορά, ενώ άλλες πληροφορίες έλεγαν ότι θα υποστηρίξει ότι το υλικό που είχε δεν ήταν σε DVD αλλά σε κασέτα βιντεοκάμερας, την οποία δεν έδειξε στο MEGA, ενώ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την είδαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Χτες, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθήνας η προσφυγή της Τσέκου κατά της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» λόγω της δημοσίευσης των επίμαχων «ροζ» φωτογραφιών. Τελικά, η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το θέμα του εργατολόγου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, που παραμένει στο Αιγινήτειο, με διάγνωση «αυτοκτονικός ιδεασμός». Χτες, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πήγε στο γραφείο του ανακριτή, ο οποίος ήδη έχει διορίσει δύο καθηγητές - πραγματογνώμονες για να εξετάσουν τον Νικολουτσόπουλο και να αποφανθούν αν μπορεί να καταθέσει, προκειμένου να ορίσει και πραγματογνώμονα η πλευρά που αυτός εκπροσωπεί, δηλαδή η οικογένεια Ζαχόπουλου. Η πραγματογνωμοσύνη των δύο καθηγητών πάντως δεν αναμένεται νωρίτερα από τη Δευτέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφυλακίστηκε η Τσέκου (2008-07-10 00:00:00.0)
Στον ειδικό ανακριτή ο Θ. Αναστασιάδης (2008-06-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-04-01 00:00:00.0)
Αρνείται η ΝΔ την κλήση Κλαδά, Αγγέλου, Ανδριανού (2008-02-29 00:00:00.0)
Η «παρέλαση» μαρτύρων συνεχίζεται... (2008-02-01 00:00:00.0)
Δικαστική έρευνα και σκοτεινό παρασκήνιο (2008-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ