Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Αποφυλακίστηκε η Τσέκου

Καταθέσεις Κουκοδήμου και Τριανταφυλλόπουλου

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 1947/2008) και παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, αποφυλακίστηκε χτες μετά από 193 μέρες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού η Εύη Τσέκου, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα. Η Τσέκου κατηγορείται για εκβιασμό του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 35χρονη διαθέτει μόνιμη κατοικία και γνωστή διαμονή, δεν έχει προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή της, δεν υπήρξε στο παρελθόν φυγόποινη ή φυγόδικη, δεν είναι πιθανό να διαπράξει άλλα αδικήματα αν αφεθεί ελεύθερη και επιπλέον έχει επιδείξει πολύ καλή διαγωγή στη φυλακή, χωρίς να έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά. Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της Κώστας Χρυσικόπουλος, τόνισε πως αποδόθηκε, έστω και καθυστερημένα δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, την αποφυλάκιση και του Χρήστου Νικολουτσόπουλου για λόγους υγείας, προτείνει ο εισαγγελέας. Στο φάκελο του εργατολόγου έχει προστεθεί νέα γνωμάτευση, η οποία αναφέρει: «Παρουσιάζει νέα επιδείνωση με τάσεις αυτοκτονίας. Οι αυτοκτονικές ιδέες είναι καλά οργανωμένες στη σκέψη του. Εχει αυξηθεί η αντικαταθλιπτική και αγχολυτική θεραπεία».

Χωρίς χρηματική εγγύηση και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος χτες μετά την απολογία του, που κράτησε λιγότερο από μία ώρα, στο δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Γιάννης Μακρυγιάννης ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργια σε παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αφορά το επίμαχο DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «συνέδραμε ψυχικά τον Θέμο Αναστασιάδη στην υπόθεση του DVD». Στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο δημοσιογράφος αρνείται την κατηγορία.

«Το κατηγορητήριο αποδείχτηκε από την απολογία ότι είναι σαθρό και δεν είχε καμιά τύχη στην περαιτέρω διαδικασία. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, η Δικαιοσύνη δε θα μετατραπεί σε ζούγκλα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι γνωρίζω πως δεν πρόκειται ο Τριανταφυλλόπουλος να μας συγχωρήσει ότι τον "πετάξαμε έξω" από την εφημερίδα. Θα υποστούμε το κυνηγητό του, δε θα υποκύψουμε και στο τέλος θα δικαιωθούμε», δήλωσε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Τον Μακρυγιάννη συνόδευσε στο ανακριτικό γραφείο ο Θέμος Αναστασιάδης, ο οποίος ζήτησε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να απολογηθεί εδώ και τώρα, παρ' ότι εκκρεμεί η μήνυσή του κατά του ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, προκειμένου, όπως δήλωσε, να σταμάτησε ο 6μηνος διασυρμός του.

Εξάλλου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Αρειο Πάγο για τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ανακριτή ο Θ. Αναστασιάδης πρότεινε χτες μάρτυρες μεταξύ των οποίων τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σε μια άλλη πλευρά της υπόθεσης Ζαχόπουλου, της έρευνας που διενεργείται από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ, με αφορμή καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για μεσολάβηση του Κώστα Κουκοδήμου στον Σπύρο Κλαδά σχετικά με τον έλεγχο από την ΥΠΕΕ για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη, κατέθεσαν χτες ο Κ. Κουκοδήμος και ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας πριν λίγους μήνες είχε αποφανθεί, ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες και είχε ζητήσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Με την κρίση αυτή είχε διαφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος είχε επιστρέψει τη δικογραφία με την εντολή για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον ειδικό ανακριτή ο Θ. Αναστασιάδης (2008-06-12 00:00:00.0)
Σίριαλ με συνεχείς ανατροπές (2008-02-16 00:00:00.0)
Δεν προσήλθε στον ανακριτή ο Νικολιτσόπουλος (2008-02-15 00:00:00.0)
Νέα κλήση σε απολογία στην Τσέκου (2008-02-13 00:00:00.0)
Η «παρέλαση» μαρτύρων συνεχίζεται... (2008-02-01 00:00:00.0)
Δήλωση - «χρησμός» από τον Σ. Γκιόλια (2008-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ