Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Αγώνας για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας

Επίσκεψη στη «Γενική Κλινική» Θεσσαλονίκης

Σε συσπείρωση και δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, κάλεσε τους εργαζόμενους της «Γενικής Κλινικής» στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε χτες, η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

Στη διάρκεια της περιοδείας, επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του ιδιωτικού νοσοκομείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε δύο συγκεντρώσεις που έγιναν στο φαρμακείο και τα μαγειρεία.

Σημαντικό πρόβλημα για τους εργαζόμενους, πέρα από τους χαμηλούς μισθούς, αποτελεί η εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού.

Στη διάρκεια της συζήτησης η Σ. Καλαντίδου ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί και παλεύει για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, οργανωμένο σε τρία επίπεδα, πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας. Μιλά για κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών δομών που πληρούν τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο και απορρόφηση όλων των εργαζομένων στο λαϊκό σύστημα Υγείας. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να παλέψουν σ' αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ