Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αρνητική αποτίμηση από το 47%

Την επιθυμία των πολιτών να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της «Kapa Research» που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Βουλής, προκειμένου να καταγραφεί η γνώμη και η κρίση των πολιτών για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 47% των ερωτηθέντων αξιολογούν ως «καθόλου θετικά» και «όχι και τόσο θετικά» το έργο της Βουλής όσον αφορά την ψήφιση νόμων και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ το 36,6% το αξιολογεί «αρκετά θετικά» και το 13,8% «πολύ θετικά».

Το 80% των ερωτηθέντων θέλει να υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης γνώμης και άποψης των κοινωνικών φορέων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύει ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να κάνουν τις ανακοινώσεις τους και τα μέτρα που παίρνουν μέσα στη Βουλή. Επίσης η πλειοψηφία συμφωνεί στο να δημιουργηθούν γραφεία της Βουλής σε κάθε περιφέρεια, τα οποία θα παρέχουν ενημέρωση για τις δραστηριότητές της.

Σχετικά με την τηλεόραση της Βουλής, το 88% των ερωτηθέντων γνωρίζει την ύπαρξη του σταθμού και το 7,3% δηλώνει ότι παρακολουθεί κάθε μέρα κάποιο από τα προγράμματα της Βουλής, ενώ το 36,1% έχει επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ