Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ΑμΕΑ σε αγωνιστική ετοιμότητα

Τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης από τα Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ ΑΕ καθώς και τα ΚΤΕΛ για να εισπράξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιδοτήσεις απ' το κράτος. Ετσι απειλούν να σταματήσουν μετά τις 15 Ιούλη 2008 να μεταφέρουν τα ΑμΕΑ χωρίς την είσπραξη κομίστρου - όπως προβλέπεται απ' τις διατάξεις του Ν. 2072/1992 (Α 125) και της ΠΥΣ 99/1990 - επειδή τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας δεν τους κατέβαλαν τα ποσά που αντιστοιχούν για την κάλυψη αυτής της δαπάνης της προηγούμενης περιόδου.

Από κοντά και η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ) που με επιστολή της προς τους υπουργούς Γιώργο Αλογοσκούφη και Δημήτρη Αβραμόπουλο εκφράζει την «έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος». Πάντως το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα που διεκδικεί δημόσιες συγκοινωνίες με δωρεάν μετακίνηση -συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ - για όλο το λαό δεν μπορεί να το εκφράσει η συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ που εξαντλεί τη διαμαρτυρία της μόνο στις πιέσεις να πληρώσει η κυβέρνηση τα χρωστούμενα στους λεωφορειούχους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση (κυβέρνηση και λεωφορειούχους) ότι είναι σε ετοιμότητα για αγωνιστική παρέμβαση, στην περίπτωση που προστεθούν, εκτός από αυτά που υπάρχουν, εμπόδια στη ζωή των ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ