Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ, ΠAΣOK, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ
Αγκαλιά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του Ευρωκοινοβουλίου

Αιτιολόγηση ψήφου του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στην Ολομέλεια του Σώματος, στο Στρασβούργο

Το ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 29 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Συγκρότηση των πολιτικών ομάδων», στην Ολομέλεια του Σώματος, χτες στο Στρασβούργο. H έκθεση πέρασε με 481 ψήφους υπέρ, 203 ψήφους κατά και 26 αποχές. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ.

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος, ο ευρωβουλευτής Θανάσης Παφίλης, είπε χαρακτηριστικά ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις ψήφους των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ΕΕ αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των ευρωβουλευτών που απαιτούνται για το σχηματισμό πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο από 20 σε 25 και τον αριθμό των κρατών από τα οποία πρέπει να προέρχονται από 6 σε 7. H ρύθμιση αυτή έρχεται να προστεθεί στον ισχύοντα απαράδεκτο Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποσκοπεί στον έλεγχο και τον ασφυκτικό περιορισμό όσων δυνάμεων δε στοιχίζονται απόλυτα με την ΕΕ. Πρόκειται για μια νέα αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση, που θέτει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες στη συγκρότηση πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. O πολιτικός στόχος είναι προφανής: Θέλουν να αποκλείσουν τις ριζοσπαστικές, ιδιαίτερα τις κομμουνιστικές δυνάμεις, να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή και έκφραση που αμφισβητεί την ΕΕ και την πολιτική της».

Πρόσθεσε ότι «η αντιδημοκρατική αυτή επιχείρηση συνοδεύτηκε από έναν υποτιθέμενο πολιτικό εκβιασμό του συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών, να σύρουν στην αποδοχή της αύξησης αυτής και άλλες πολιτικές δυνάμεις με την απειλή ότι αν δεν τον δεχτούν θα υπερψηφίσουν πρόταση για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των απαιτούμενων ευρωβουλευτών σε 30. H εξέλιξη της ψηφοφορίας δείχνει ότι πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, για να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αντιδημοκρατική τους απόφαση».

Οπως επισήμανε ο Θ. Παφίλης «οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠAΣOK και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ υπερψήφισαν την επαίσχυντη αυτή τροπολογία και την απόφαση στο σύνολό της, αποδεικνύοντας ότι στα κρίσιμα ζητήματα οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου ακολουθούν κοινή πορεία».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «οι ευρωβουλευτές του KKE καταψηφίσαμε και την αύξηση του αριθμού σε 25 και την έκθεση στο σύνολο της, καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και τα πολιτικά παιχνίδια. Την καλύτερη και αποτελεσματικότερη απάντηση μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με την καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την ενίσχυση του KKE στις ερχόμενες ευρωεκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ