Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΑΣΕ
Ξαναγράφουν την Ιστορία

Τη νέα αντικομμουνιστική επίθεση κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης

Νέο γύρο στην αντικομμουνιστική επίθεση που έχουν εξαπολύσει διεθνώς διάφοροι κύκλοι είχαμε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που πραγματοποιήθηκε από τις 29 του Ιούνη μέχρι τις 3 του Ιούλη στην πρωτεύουσα του Καζαχστάν Αστανά.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα υπήρχε και η εισήγηση της επιτροπής που υποτίθεται ότι έχει ως στόχο της την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την οποία επιχειρείται μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της κοινωνικής αλλαγής. Στην κορυφή αυτής της επίθεσης είναι το ειδικό ψήφισμα για την «πείνα στην Ουκρανία τη δεκαετία του '30», που όχι μόνο την αποδίδει στη Σοβιετική Ενωση και τον Στάλιν, αλλά τη χαρακτηρίζει και «ηθελημένη πράξη εξολόθρευσης των Ουκρανών».

Το νέο αυτό αντικομμουνιστικό παραλήρημα κατήγγειλε στην παρέμβασή του στις εργασίες της συνέλευσης ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης που πήρε μέρος σε αυτές ως μέλος της αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής. Ο Κ. Αλυσανδράκης τόνισε ότι όσα αναφέρονται στην έκθεση είναι εξωφρενικά και παράλογα και εξυπηρετούν έναν και μόνο στόχο: Το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, την κατασυκοφάντηση της Σοβιετικής Ενωσης, που ήταν η πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας χωρίς τάξεις και χωρίς εκμετάλλευση. Προφανώς αυτά γίνονται επειδή, παρά τις ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση η ανάγκη της κοινωνικής αλλαγής είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ