Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΟΥΣ

ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗ: «Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών ζήτησε την περαιτέρω μείωση της φορολογίας για τις ανώνυμες εταιρείες και φυσικά για τις τράπεζες από το σημερινό επίπεδο του 25% (...) παρουσίασε μελέτη σύμφωνα με την οποία οι έλληνες δεν είναι υπερδανεισμένοι, ενώ τα επιτόκια δανεισμού φαίνεται να έχουν υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ: «Ο Ρούζβελτ με το Νιου Ντηλ μεταμόρφωσε την εισοδηματική διαστρωμάτωση της αμερικανικής κοινωνίας χρησιμοποιώντας ένα κλασικό διοικητικό μέτρο: φόρους. Ο,τι τότε έγινε δε γίνεται βέβαια να μεταφερθεί αυτούσιο στο σήμερα. Μας δείχνει όμως τηρουμένων των αναλογιών ότι η σημερινή ασύδοτη ανισότητα δεν είναι αναγκαστική συνέπεια της δήθεν υπεράνω ελέγχου οικονομίας αλλά της άρνησης της ΕΕ να ακολουθήσει πολιτική περιστολής του πλούτου και της έμφασής της όχι στο κοινωνικό κράτος αλλά στη διεύρυνση της "ελευθερίας" των επιχειρηματιών» (ο Δ. Καστριώτης στο ΒΗΜΑ).

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας φαίνεται ότι θα είναι η φετινή (...) πρόκειται για τη χαριστική βολή σε ένα σύστημα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που χαρακτηρίζεται από την αυθαιρεσία των εφοπλιστών, την ακρίβεια, την κερδοσκοπία στις υπηρεσίες (...) στην πραγματικότητα πρόκειται για την παντελή απουσία αναπτυξιακής πολιτικής» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΕΣ: «Ο εφοπλιστής Βασ. Κωνσταντακόπουλος πρόκειται να μεταβάλει τις ακτές του Ναυαρίνου σε Μύκονο μετά Λούτσας. Είναι αυτός που χρηματοδοτούμενος με 250.000.000 ευρώ έχτισε για το ραβδί της Γκόλφως μια πόλη 4.000 κατοίκων στην Πυλία και χτίζει και δεύτερη ισομεγέθη (...) τη μυκονοποίηση του ιστορικού Κόλπου χειρίζεται η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποδέχεται (οσονούπω) μια χορηγία 260.000 ευρώ από τον γαλαντόμο εφοπλιστή για λογαριασμό της Εφορείας. Πόσο θα επηρεάσει η χορηγία τα κριτήρια των αρχαιολόγων;» (το ερώτημα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ