Τρίτη 26 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειρηνικά Βαλκάνια είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό

Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη

Ο Γιάννης Πρωτούλης, ξεκινώντας το χαιρετισμό του, σημείωσε: «"Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν". Αυτό το σύνθημα που φωνάζαμε όλη την προηγούμενη δεκαετία, που γράφαμε πάνω στα ευρωΝΑΤΟικά κομβόι που περνούσαν μέσα από όλη τη χώρα για να ανέβουν να ματοκυλίσουν λαούς, δε σταμάτησε στιγμή να είναι επίκαιρο. Σήμερα είναι που χρειάζεται να ακουστεί από πολύ περισσότερους νέους και νέες.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της νεολαίας να απαιτήσουν:

-- Να μην αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, ενός ακόμα ευρωΝΑΤΟικού προτεκτοράτου στα Βαλκάνια.

-- Να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί και όπου αλλού και δεν αποτελούν παράγοντα σταθεροποίησης, είναι στρατός κατοχής υπό τις διαταγές των Ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

-- Καμιά ελληνική συμμετοχή στο νέο στρατό κατοχής της ΕΕ που ετοιμάζουν».

Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έγκαιρα καλέσαμε το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση γιατί δυναμώνει η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και αγωγών. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί που είναι φιτίλι για να δυναμώσουν οι εθνικιστικές εξάρσεις, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι».

«Ο λαός να έρθει στο προσκήνιο»

«Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να πληρώνουν κάθε τόσο φόρο αίματος για τα κέρδη των Ευρωπαίων, των ΝΑΤΟικών και των άλλων ιμπεριαλιστών. Δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίζουν αυτούς τους οργανισμούς των πλουτοκρατών, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ που μακελεύουν λαούς για να ανοίξει ο δρόμος του πετρελαίου, να μοιράσουν τις μπίζνες στα Βαλκάνια. Συμφέρον να τους στηρίζουν έχουν μόνο τα κόμματά τους, που η νεολαία χρειάζεται αυστηρά να κρίνει με βάση τη σημερινή και την προηγούμενη στάση και θέση τους για το αίμα που χύνεται με διαλείμματα 17 χρόνια τώρα στα Βαλκάνια», επισήμανε ο ομιλητής και συμπλήρωσε: «Οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν την πόρτα στους ιμπεριαλιστές να φτιάχνουν και να καταργούν χώρες όποτε το κρίνουν, για τα συμφέροντά τους. Χτυπά η καμπάνα για τους λαούς της Κύπρου, της Παλαιστίνης και αλλού».

«Συνεχίζοντας σημείωσε πως «δεν είναι καθόλου άσχετη η προωθούμενη λύση στο ζήτημα της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ στα μέτρα των ιμπεριαλιστών και με την παράλληλη ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ. Σήμερα χρειάζεται να κρίνει ο λαός και με βάση αυτές τις εξελίξεις ποιος όλη την προηγούμενη δεκαετία του έλεγε την αλήθεια. Μόνο το ΚΚΕ, ή όπως έλεγαν όλα τα άλλα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ "όλοι πλην Λακεδαιμονίων"...

Ολοι μαζί, εκτός του ΚΚΕ, κατέβαζαν με το απουσιολόγιο τους μαθητές από τα σχολεία σε εθνικιστικά συλλαλητήρια μίσους. Ολοι μαζί! Με την ενεργή συμμετοχή και ανοχή τους το υπουργείο Παιδείας έκανε αντικομμουνιστικά μαθήματα στα σχολεία διδάσκοντας δήθεν την ιστορία της Μακεδονίας που μας παίρνουν οι βάρβαροι. Επειτα όλοι μαζί υιοθετούσαν και αναπαρήγαγαν τα επιχειρήματα των δολοφόνων ότι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία γίνεται για την προστασία των Κοσσοβάρων ενάντια στην εθνοκάθαρση κλπ. Ολοι μαζί! Οπως και όλοι μαζί αναμασούσαν τη θεωρία ενάντια στην τρομοκρατία που ξεκίνησε νέο γύρο επίθεσης ενάντια σε λαούς. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και τον οπορτουνισμό. Ο λαός να έρθει στο προσκήνιο».

Αναλαμβάνουμε δράση

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ολα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ποτέ δεν ήμασταν μόνοι, ήμασταν μαζί με χιλιάδες λαού και νεολαίας όταν στέλναμε στρατιωτικές φάλαγγες στις λαχαναγορές της Θεσσαλονίκης, σταματούσαμε τρένα και πλοία με δολοφονικό υλικό, φράζαμε το δρόμο στους ιμπεριαλιστές.

Ετσι και σήμερα αναλαμβάνουμε δράση. Με πρωτοβουλία που πήραμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών διοργανώνουμε Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια στις 3 - 6 Απρίλη. Δεκάδες κομμουνιστικές, αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας από όλη την Ευρώπη και οι Οργανώσεις των Βαλκανίων θα συναντηθούμε αγωνιστικά στα Βαλκάνια, στη Θεσσαλονίκη, στο Βελιγράδι, στο Ζάγκρεμπ και στο Βουκουρέστι, την πόλη που τον Απρίλη θα μαζευτούν τα γεράκια του ΝΑΤΟ. Θα μεταφέρουμε το συμπέρασμά μας, όλα αυτά τα χρόνια, που χρειάζεται να γίνει αίτημα των λαών: Ειρηνικά Βαλκάνια είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ