Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
1 τραπεζίτης προς 1.425 συνταξιούχους!

Κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές της ΝΔ, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (μεταμφιεσμένοι ΠΑΣΟΚονεοδημοκράτες δηλαδή) κι από κοντά οι «παπαγάλοι» των ΜΜΕ, ομονοούν:

«Οι θέσεις του ΚΚΕ για 1.400 ευρώ κατώτατο μισθό, για 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη είναι... λαϊκισμός (!), είναι ευκολία, είναι δημαγωγία, γιατί από πού θα βρεθούν τόσα λεφτά;»...

Η περίπτωση, π.χ., να ξεκινούσαμε (για να τα βρούμε) από τα 12 δισ. ευρώ (!) που μόλις μέσα σε μια τριετία έχουν απομυζήσει με τη μορφή καθαρών κερδών μια χούφτα τραπεζίτες, ούτε που περνάει φυσικά από το μυαλό όλων αυτών των καλών ανθρώπων.

*

Παρεμπιπτόντως, ξέρετε τι σημαίνει μια δράκα τραπεζίτες να έχουν κερδίσει σε μια τριετία 12 δισ. ευρώ, όπως επισήμως αποτυπώνεται στους ισολογισμούς τους; Σημαίνει, πολύ απλά, ότι κάθε εργάσιμη μέρα που περνάει (κάθε μέρα!) τα καθαρά κέρδη τους ανέρχονται σε 12 εκατομμύρια ευρώ!

Επαναλαμβάνουμε: Εχουν - ημερησίως - 12 εκατομμύρια ευρώ κέρδη! Τουτέστιν, μια ντουζίνα τραπεζίτες, ενθυλακώνει μέσα σε ένα 24ωρο, όσα θα λάβουν ως σύνταξη κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου πάνω από 1.425 συνταξιούχοι των 600 ευρώ!

Μήπως αρχίζει να... αχνοφαίνεται όχι μόνο το από πού θα βρεθούν τα λεφτά, αλλά και ότι τα λεφτά υπάρχουν, μόνο που τα 'χουν οι λίγοι. Οι πολύ λίγοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ