Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκατάσταση της πρόληψης

Το περίγραμμα της εμπλοκής της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, εθελοντών και πανεπιστημιακών φορέων στην πρόληψη, με καμπανιακού τύπου πρωτοβουλίες, δίνουν οι ανακοινώσεις για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τα διαγνωστικά κέντρα ενός επιχειρηματικού Ομίλου που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το πρόγραμμα έχει χορηγό την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Roche (Hellas) A.E. και θα εφαρμοστεί το Μάρτη απ' την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τον Ομιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» και την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού. Αφορά τους άντρες και τις γυναίκες ηλικίας 55-70 χρονών στο λεκανοπέδιο Αττικής και οι εξετάσεις θα γίνονται στα υποκαταστήματα Αθήνας και Πειραιά της «Βιοϊατρική» -διαθέτει συνολικά 15 διαγνωστικά εργαστήρια στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς θα αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο με τη «Βιοϊτρική», καθώς μέσω αυτής θα προσφέρονται πληροφορίες.

Είναι φανερό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, χέρι χέρι με εθελοντές και άλλους, μετατρέπεται σε πλασιέ και διαφημιστή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, στα πλαίσια της ραγδαίας εμπορευματοποίησης της Υγείας. Την ίδια ώρα που οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες επιβάλλουν ολοκληρωμένη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόληψη για όλους, οι ιδιώτες αναζητούν περισσότερο χώρο δράσης στο πεδίο του ανταγωνισμού και τον εξασφαλίζουν μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ