Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διασπορά σύγχυσης

Λίγο «καρότο» και λίγο «μαστίγιο» είναι η τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς της ΔΕΗ, νομίζοντας είτε ότι έχει να κάνει με ηλίθιους (εργαζόμενους ή λαό), είτε ότι έχει πρόθυμους ακροατές σε κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Ετσι, χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης των απεργών, αλλά πρόσθεσε με ...νόημα και ύφος κατάλληλο: «Αρκετά. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι ως πού φτάνουν τα δικά τους δικαιώματα και πού αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων». Για να καταλήξει, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν συνεχιστεί η απεργία και την ερχόμενη βδομάδα, «βλέποντας και κάνοντας». Μόνο που τα δικαιώματα των απεργών είναι δικαιώματα εργατών, ενώ των «άλλων» είναι αυτά των επιχειρηματιών. Που έχουν μόνιμα και απλόχερα το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται τους εργάτες και να τους κλέβουν τον πλούτο που παράγουν. Γι' αυτών τα δικαιώματα μιλά ο κ. υπουργός.

Επίσης, οι έμμεσες απειλές και η προσπάθεια τρομοκράτησης ήταν το «μαστίγιο» της υπόθεσης. Το «καρότο» ήταν οι διαρροές «κύκλων» του υπουργείου Ανάπτυξης ότι έχουν γίνει «τεχνικές αλλαγές» στο νομοσχέδιο, με συνέπεια να διασφαλίζεται η χρηματοδότηση και το κεφάλαιο του ασφαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οπότε «τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν και δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχιστεί η απεργία»!!!

Ατυχής προσπάθεια διασποράς σύγχυσης, που ευνοείται, όμως, από το κλίμα που καλλιεργείται στους εργαζόμενους ότι κάτι «έρχεται»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ