Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ: «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει να πουλήσει "φωτισμένο ηγέτη"... Δεν έχει να πουλήσει ριζοσπαστικό λόγο... Δεν έχει να πουλήσει "κυβερνητισμό" και να καλύψει την προσδοκία των "νοικοκυραίων" του "μεσαίου χώρου" για ανταλλάγματα εξουσίας...» (από το κύριο άρθρο στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ; «Πριν από μερικούς μήνες ήταν που ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους οπαδούς και τους φίλους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης ν' ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Το έκαναν. Τώρα είναι η ώρα ν' αποδείξει ότι δεν έσφαλαν. Το οφείλει και σ' αυτούς, αλλά και στον τόπο» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Οι ομιλίες των ηγετικών στελεχών ωστόσο και πάνω απ' όλα η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου θα μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για τον βαθμό κατανόησης του προβλήματος και κυρίως για το πώς σχεδιάζουν να το αντιμετωπίσουν. Με αυτήν την έννοια, το Συνέδριο που ξεκινά σήμερα μπορεί να αποδειχθεί σταθμός για τη μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΝΤΑΛΑΡΑ; «Σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με... 7.000 συνέδρους! Θα χαιρετίσει και ο Αλέξης Τσίπρας» (ο τίτλος στην ΑΥΓΗ).

ΑΣΧΕΤΟ: «Αθόρυβα και συστηματικά κλιμακώνεται η προσπάθεια της Αγκυρας για την κηδεμονία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία αντιμετωπίζεται ως "στρατηγική μειονότητα" από την τουρκική διπλωματία ειδικά μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στην περιοχή "τουρκικοί σύλλογοι" (τελευταίο παράδειγμα ο "Πλάτανος" στην Ξάνθη) που υπόσχονται να βοηθήσουν τη μειονότητα - με χρηματοδότηση από το εξωτερικό - να αποκτήσει νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια και άλλου είδους υποδομές κοινής ωφέλειας. Παράλληλα, επεκτείνεται ραγδαία το δίκτυο των συλλόγων που εκπροσωπούν τους "Δυτικοθρακιώτες" στο εξωτερικό με προφανή επιδίωξη τη διεθνοποίηση εντυπώσεων "καταπίεσής" τους» (το ρεπορτάζ της Ελένης Σπανού στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ