Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Υποκριτές

Οταν το 1999 μετέτρεπαν τη χώρα σε αλάνα για τα ΝΑΤΟικά τανκς, όταν η Σούδα αποτελούσε το άγρυπνο μάτι των δολοφόνων και η Θεσσαλονίκη το επιμελητειακό τους κέντρο, οι Σημίτης - Παπανδρέου προσποιούνταν ότι η Ελλάδα «δεν συμμετείχε» (!) στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας. Προηγουμένως είχαν στείλει υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ ένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να συμμετέχει στις δυνάμεις κατοχής της ...«ειρηνευτικής δύναμης» KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.

Στις αρχές του φετινού Μάρτη, κι ενώ μια νέα φλόγα με την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου άναψε, το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να πάρει θέση - υπό τις νέες συνθήκες - για τους Ελληνες φαντάρους που έστειλε να υπηρετούν το ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο, αλλά και για τους νέους που αναμένεται να σταλούν εκεί ως «ευρωπαϊκή», αυτή τη φορά, δύναμη κατοχής. Συγκεκριμένα, στις 6 του Μάρτη 2008, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ», ήταν κατηγορηματικός.

-- «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»: «Κύριε πρόεδρε, πριν από λίγο αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, είπατε ότι αυτές θα ανοίξουν τον "ασκό του Αιόλου" για την περιοχή. Την ίδια στιγμή η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στις ευρω-ενωσιακές δυνάμεις κατοχής που βρίσκονται στην περιοχή και μάλιστα να αναλάβει έντονη πρωτοβουλία. Πώς συμβιβάζονται αυτές οι δύο θέσεις;»

-- Γιώργος Παπανδρέου: «Ποτέ δεν θεώρησα ότι ήταν δυνάμεις κατοχής. Ηταν δυνάμεις, οι οποίες, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πήγαν εκεί, ως ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές δυνάμεις. Σε αυτές συμμετέχουμε. Δε συμμετέχουμε σε καμία δύναμη κατοχής».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου διατυμπανίζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ για διατήρηση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και αποστολή κι άλλων στο πλαίσιο της ΕΕ.

Γιατί τα θυμίζουμε όλα αυτά; Γιατί προχτές ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Μπεγλίτης, ιδού τι ...ανακάλυψε:

«Η παρουσία του ελληνικού τάγματος, υπό γαλλική διοίκηση, στην περιοχή της Μιτρόβιτσα, όπου εξελίσσονται οι συγκρούσεις και η κατάσταση εκφεύγει κάθε ελέγχου, δημιουργεί - δήλωσε - σοβαρούς προβληματισμούς για την ασφάλεια των Ελλήνων στρατιωτών, πολύ περισσότερο μάλιστα εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι έχουν, ήδη, εμπλακεί στην αποτροπή των συγκρούσεων».

Ούτε τρεις βδομάδες δηλαδή μετά την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου ότι «καλώς συμμετέχουμε» στην KFOR, το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι η υποκρισία του δεν έχει όρια και ...θυμήθηκε τους κινδύνους που διατρέχει το ελληνικό τάγμα.

Μάλιστα, ο κ. Μπεγλίτης έκανε ένα βήμα παραπέρα: Η ανατροπή της απόφασης του ΟΗΕ που ορίζει το Κοσσυφοπέδιο ως επαρχία της Σερβίας «καθιστά μετέωρη - όπως είπε - πολιτικά και νομικά, την παρουσία στο έδαφος του Κοσσόβου της ειρηνευτικής δύναμης, στην οποία συμμετέχει και ελληνικό τάγμα 350 ανδρών».

Αλλά αν είναι έτσι τότε γιατί το ΠΑΣΟΚ δε ζητά τη συνολική απομάκρυνση των Ελλήνων φαντάρων - που το ίδιο έστειλε - απ' όλο το Κοσσυφοπέδιο; Γιατί αρκείται να ψελλίζει ότι οι Ελληνες πρέπει απλώς να απομακρυνθούν από τη Μιτρόβιτσα; Δηλαδή, αν μετατεθούν στην Πρίστινα, θα έχουν ικανοποιηθεί ο πατριωτισμός και ο ...διεθνισμός του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ, με τη στάση του, το απέδειξε πάλι: Για ένα κόμμα που - εκτός από το Κόσσοβο - έχει στείλει Ελληνες φαντάρους από τη Βοσνία μέχρι το Αφγανιστάν, η υποκρισία είναι το σύνηθες καταφύγιο του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενεργητική προσήλωση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (2010-11-08 00:00:00.0)
Εγκώμια στην ιμπεριαλιστική κατοχή (2009-12-30 00:00:00.0)
Στην «μπαρουταποθήκη» των Βαλκανίων (2007-09-12 00:00:00.0)
Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες (2001-02-03 00:00:00.0)
Μπλόκο σε ΝΑΤΟ και G-8 (1999-07-01 00:00:00.0)
Υπάρχουν και "αριστεροί" μισθοφόροι; (!) (1999-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ