Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
«Αυγαταίνει» η Πρωτοβουλία ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση

Αύριο, στις 7.00μμ, έξω από το στρατόπεδο «Ρωμανέλη», η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μεγαλώνει ο αριθμός των φορέων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Ενάντια στη ΝΑΤΟική Ασκηση και Παρουσία στην Κοζάνη. Η τοπική ΕΛΜΕ και ο Δήμος Καμβουνίων προστέθηκαν στον κατάλογο των φορέων που αποτελούν την Πρωτοβουλία, η οποία από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να γίνει αύριο στις 7μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο «Ρωμανέλη» στην Κοζάνη.

Οι φορείς καλούν τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη δολοφονική δράση και στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ, στη Νέα Τάξη και το σύγχρονο φασισμό.

«Σε διαρκή κίνδυνο από το ΝΑΤΟ είναι η ειρήνη στα Βαλκάνια. Το απέδειξε με τον βρώμικο πόλεμό του και τα νέα επεμβατικά σχέδιά του για το παρόν και το μέλλον στη Γιουγκοσλαβία. Από το ΝΑΤΟ κινδυνεύουν τα κοινά συμφέροντα των λαών της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής. Ολα αυτά πρέπει όχι μόνο να μας ανησυχούν, αλλά και να μας οδηγούν στην ενότητα δράσης για την αποτροπή των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα κι έξω από τη βαλκανική επικράτεια», τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Πρωτοβουλίας.

Πέραν των δύο φορέων που αναφέρθηκαν στην αρχή στην Πρωτοβουλία Ενάντια στη ΝΑΤΟική Ασκηση και Παρουσία συμμετέχουν:Οι Επιτροπές Ειρήνης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι Δήμοι Ελλησπόντου και Σερβίων, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Κοζάνης «η Ενωση», το Σωματείο Γουνεργατών - Γουνεργατριών Σιάτιστας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, η ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ