Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ
Οκτώ «κόκκινες» κάρτες

Οκτώ βουλευτές χάνουν οριστικά την έδρα τους μετά τη χτεσινοβραδινή ανακοίνωση από τον Στ. Ματθία της απόφασης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου), εκ των οποίων οι έξι είναι του ΠΑΣΟΚ και δύο προέρχονται από τη ΝΔ.

Οι οκτώ βουλευτές που εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματός τους είναι: Μ. Αποστολάκη (Β' Αθηνών), Γ. Κουτσούκος (Ηλείας), Χρ. Μανωλιά (Ροδόπης), Αθ. Μερεντίτη (Τρικάλων), Σ. Σακοράφα (Β' Αθηνών) και Γ. Σμπώκος (Ρεθύμνου). Οι παραπάνω έξι βουλευτές είναι του ΠΑΣΟΚ, ενώ χάνουν την έδρα τους άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Κ. Γκιουλέκας (Θεσσαλονίκη) και ο Δ. Τσιαμάκης (Ευρυτανία).

Τις θέσεις των εξερχόμενων βουλευτών θα καταλάβουν οι αναπληρωματικοί από τα ίδια κόμματα και τις ίδιες εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα οι: Θ. Κατσανέβας, Μ. Λουκάκης, Αθ. Μάτης, Αχμέτ Μεχμέτ, Ι. Σκουλαρίκης και Ι. Χαραλαμπόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τη ΝΔ οι Σ. Κούβελας και Δ. Τσίτρας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που έχουν κατατεθεί τόσες πολλές ενστάσεις και επομένως θα έχουμε αλλαγές στο «βουλευτικό χάρτη» των κομμάτων, καθώς οι συνεδριάσεις του Εκλογοδικείου θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ