Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Νέος εκπρόσωπος Τύπου

Το στόχο της αλλαγής της επικοινωνιακής πολιτικής του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου θα υπηρετεί η (φημολογούμενη) αντικατάσταση του μέχρι σήμερα εκπροσώπου Τύπου του Χριστόδουλου, Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας Θεόκλητου Κουμαριανού, από τον αρχιμανδρίτη Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ και πριν γίνει κληρικός εργαζόταν στη ΝΑΣΑ!

Σύμφωνα με τα όσα είδαν χτες το φως της δημοσιότητας, ο Αρχιεπίσκοπος δεχόταν εδώ και καιρό πιέσεις από «σκληροπυρηνικούς» ιεράρχες να αντικαταστήσει τον Θεόκλητο, εξαιτίας των «μετριοπαθών» θέσεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς για τις ταυτότητες και τα θρησκευτικά, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι μητροπολίτης και εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου.

«Εγώ πάντως δε ζήτησα να φύγω», φέρεται να δήλωσε ο Θεόκλητος Κουμαριανός χτες στην εφημερίδα «Εθνος», η οποία αναφέρει πως ο μητροπολίτης εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε πως η απομάκρυνσή του ήταν αποτέλεσμα της επικράτησης των σκληροπυρηνικών στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου.

Δεν ήταν όμως στο ίδιο πνεύμα οι δηλώσεις του μητροπολίτη Θεόκλητου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ» χτες, όπου δήλωσε ότι «εάν ποτέ συμβεί να γίνει αυτή η αντικατάσταση, γιατί εγώ δεν έχω ακόμα κάποια ενημέρωση επίσημη», τότε αυτή η εξέλιξη θα είναι δικαιολογημένη μιας και, όπως τόνισε, «όταν εκλέχθηκα μητροπολίτης έπρεπε να αποχωρήσω από τη θέση του εκπροσώπου, διότι τα καθήκοντα ενός μητροπολίτη τον υποχρεώνουν να παραμένει στην έδρα του και να ασχολείται με τα προβλήματα της πόλεώς του».

«Διατήρησα αυτή τη θέση - συμπλήρωσε - ατύπως διότι δεν είχε βρεθεί κατάλληλο πρόσωπο εκείνη την περίοδο, υπήρχε πάντα η προοπτική μιας αντικατάστασής μου, από κάποιον άνθρωπο, ο οποίος θα πάει κοντά στον Αρχιεπίσκοπο και να οργάνωνε το Γραφείο Τύπου».

Διέψευσε τις φήμες που αποδίδουν την αντικατάστασή του στις «μετριοπαθείς» θέσεις του, λέγοντας «δεν είναι αλήθεια, και με το μακαριότητα και με το σύνολο των αρχιερέων, την πλειονότητα έχω αγαθές σχέσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δε θεωρώ ότι αδικούμαι».

Τα τελευταία λόγια όμως του Θεόκλητου στη συνέντευξή του αυτή φανερώνουν ότι το παρασκήνιο δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφει, αφού παίρνει πίσω τις θέσεις που είχε εκφράσει για το μάθημα των θρησκευτικών, λέγοντας πως συμφωνεί να μην εξαιρεθεί από τα εξεταζόμενα μαθήματα και συμπληρώνει: «Δεν είπα ότι καλά κάνει το υπουργείο που σταμάτησε το μάθημα από τις εξετάσεις. Και το άλλο που είπα με το να μην μπαίνει βαθμός, ήταν μια απόλυτη θέση που εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι δεν ήταν και τόσο εκπαιδευτικά σωστή, γιατί το σχολείο δεν είναι μόνο γνώση είναι και αξιολόγηση»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραιτήσεις, υποκρισία και ...αγρυπνίες (2005-03-02 00:00:00.0)
Εμφανίστηκε ως θύμα του ...περιβάλλοντός του (2005-02-26 00:00:00.0)
Παραπομπή δικαστών και... «σκοτεινές δυνάμεις» (2005-02-01 00:00:00.0)
Συνεχίζει τις συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων (2001-09-01 00:00:00.0)
Η αντικατάσταση (2000-09-21 00:00:00.0)
Αρχισε η κούρσα της διαδοχής (1998-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ