Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αρνούνται τον έλεγχο των εκλογικών καταλόγων

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας «δε δέχεται να τίθεται σε αμφισβήτηση η εγκυρότητα των σπουδαστικών καταστάσεων». Αυτή την απόφαση πήρε χτες το συμβούλιο του ΤΕΙ, αρνούμενο να επιτρέψει στους σπουδαστές να διασταυρώσουν τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων με τους σπουδαστικούς φακέλους, προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος, μέσω διπλοεγγραφών ή άλλων προβλημάτων στους εκλογικούς καταλόγους.

Μπορεί το Συμβούλιο του ΤΕΙ να υπερασπίζεται τους καταλόγους και την ορθότητα των στοιχείων, ωστόσο, τρία χρόνια πριν, σε δυο συλλόγους (ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) του ΤΕΙ Αθήνας δεν έγιναν εκλογές. Και ο λόγος ήταν ακριβώς ότι στη μεν ΣΔΟ πάνω από 700 ονόματα που καταγράφονταν στους εκλογικούς καταλόγους είτε δεν ήταν ποτέ σπουδαστές του ΤΕΙ είτε είχαν αποφοιτήσει πολλά χρόνια πριν, ενώ στη ΣΤΕΦ καταγράφηκαν περισσότερα από 800 ονόματα που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου!

Το αν υπάρχουν ή όχι διπλογραμμένοι σπουδαστές ή αν εμφανίζονται ως σπουδαστές κάποιοι πτυχιούχοι ή ...άσχετοι με το άθλημα «τύποι», είναι κάτι που μόνο με τη διασταύρωση των στοιχείων μπορεί να αποδειχτεί. Και με δεδομένο το «κακό προηγούμενο», είναι, αν μη τι άλλο, ύποπτη η άρνηση ελέγχου των εκλογικών καταλόγων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ