Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκό μέτωπο

Ομιλία του Κ. Αβραμόπουλου, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Πλούσια πολιτική συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τις εξελίξεις στα ΤΕΙ και την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και τις σπουδαστικές - φοιτητικές εκλογές έγινε προχτές το μεσημέρι στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η ΝΟ Σπουδάζουσας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με σημαντική συμμετοχή σπουδαστών και κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ.

Ο Κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα λαϊκά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο λαός και η νεολαία και τα οποία είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με στήριγμα και συνοδοιπόρο το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλυσε τις εξελίξεις στα εργασιακά, στο Ασφαλιστικό, στην περιοχή των Βαλκανίων. Ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε αυτές τις συνθήκες η απάντηση είναι μία: Ισχυρό ΚΚΕ, μέτωπο λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Μέσα από ένα τέτοιο κίνημα μπορούμε να φρενάρουμε τη βαρβαρότητα και έχουμε τέτοια παραδείγματα. Μπορούμε να αποσπάσουμε επιμέρους κατακτήσεις και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για ανατροπή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η ζωή έδειξε ότι στα πλαίσια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, όποιες και όσες κι αν ήτανε οι κατακτήσεις μας αυτές θα είναι κάτω από τις ανάγκες μας και θα είναι προσωρινές».

Ο ομιλητής υπογράμμισε, τέλος, τις πολιτικές ευθύνες των δυνάμεων του δικομματισμού για την ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ, την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Κάλεσε τους σπουδαστές στις 9 Απρίλη με την ψήφο τους να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να αγωνιστούν μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα για την ανατροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ