Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Στη μάχη αλλαγής των συσχετισμών

Εκδήλωση της ΚΝΕ χτες στο ΤΕΙ Λάρισας

Σε μια καθόλα πετυχημένη εκδήλωση στο ΤΕΙ Λάρισας, με αντικείμενο την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. «Η γραμμή συσπείρωσης που διαπερνά όλη τη δράση μας είναι η ρήξη με την κυριαρχία των μονοπωλίων, η ανυπακοή, στην προοπτική της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πάνω σ' αυτό το έδαφος, παλεύουμε στην πρώτη γραμμή των σημερινών αγώνων με στόχους και αιτήματα που ριζοσπαστικοποιούν τη συνείδηση λαού και νεολαίας, επιδιώκοντας τη συγκρότηση της συμμαχίας του μετώπου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ομιλητής, αφού ανέλυσε πλευρές της πρότασης εξουσίας του ΚΚΕ, δείχνοντας πώς η πάλη για την εξουσία δένεται με τους αγώνες του σήμερα.

«Εχει ξεχωριστή σημασία η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών, ο αγώνας για να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που χαρακτηρίζεται από την ισχυρή παρουσία της ΔΑΠ κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο της ΠΑΣΠ», είπε ο Ν. Σοφιανός. «Στο σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα η ΚΝΕ και η παράταξή της, η ΠΚΣ, δίνουν καθημερινά εξετάσεις», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στη δράση της ΚΝΕ ιδιαίτερα στα ΤΕΙ, που η πλειοψηφία των σπουδαστών είναι και εργαζόμενοι, δίνουν καθημερινά τη μάχη του μεροκάματου, προέρχονται κατά κύριο λόγο από εργατικές λαϊκές οικογένειες και είναι αντιμέτωποι με την κοροϊδία της «ψευτοανωτατοποίησης», την απουσία επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα υποβαθμισμένα πτυχία, τη νέα κοροϊδία περί μεταπτυχιακών κτλ.

«Στο σπουδαστικό κίνημα απέναντι στη ΔΑΠ υπάρχει η ΠΚΣ. Αυτός είναι ο αντίπαλος πόλος. Αυτό έδειξαν και οι σημαντικοί σπουδαστικοί αγώνες», τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε: «Εμείς δε διαφημίζουμε την αποφασιστική συμβολή μας στους αγώνες. Δεν αντιμετωπίζουμε ψηφοθηρικά τους σπουδαστές βαφτίζοντάς τους "γενιά του άρθρου 16". Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δε χαϊδεύει το ριζοσπαστισμό της νεολαίας, αλλά επιδιώκει να του δώσει προσανατολισμό και περιεχόμενο συνολικής ρήξης και ανατροπής με την πολιτική που πνίγει τις σπουδές, το παρόν και το μέλλον των νέων».

Ιδιαίτερα για το ρόλο του ΣΥΝ, ο Ν. Σοφιανός είπε: «Οι συσχετισμοί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όπως και στο λαϊκό κίνημα δε φτιάχνονται από γκάλοπ και σκανδαλώδη τηλεοπτική προβολή, δημιουργούνται καθημερινά μέσα από δράση, αγώνες, πολιτική πάλη. Ετσι δουλεύει η ΚΝΕ μαζί με ευρύτερες δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΚΣ, γι' αυτό και δίνει με αισιοδοξία τη μάχη των εκλογών. Ο ΣΥΝ επιδιώκει να κάνει εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, του κλίματος που του έχουν δημιουργήσει τα μίντια. Σ' αυτή του την προσπάθεια, ο πρόεδρος του ΣΥΝ γίνεται προκλητικός όταν θεωρεί "πρόβατα που χρειάζονται σκονάκια" τους 22.000 φοιτητές και σπουδαστές που ψήφισαν ΠΚΣ αμέσως μετά τους αγώνες, "σκονάκια" μάλιστα που - όπως είπε σε ομιλία του - ήταν αναντίστοιχα με τις διαθέσεις των φοιτητών. Ας αφήσει λίγο το καλάμι που καβάλησε και μην ξεχνά ότι στα ΤΕΙ οι σπουδαστές έδωσαν στην παράταξή του αμέσως μετά τους αγώνες 1,5%».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες δυνατότητες, νέες ευθύνες (2008-04-13 00:00:00.0)
Οι αγώνες σφράγισαν το αποτέλεσμα (2007-05-11 00:00:00.0)
Προσανατολίζουν στην εκτόνωση (1999-12-11 00:00:00.0)
Ξεκάθαρο μήνυμα η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής (1999-05-02 00:00:00.0)
Προμήνυμα νίκης τα ενισχυμένα ψηφοδέλτια (1999-04-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέες ευθύνες (1996-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ