Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
BΟΥΛΗ
Να συγκληθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας

Βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και ο Γερ. Αρσένης ζητάνε συνεδρίαση της Επιτροπής για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, το Κυπριακό και τα  Ελληνοτουρκικά

Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, καθώς και ο Γερ. Αρσένης ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να έχει ενημέρωση για τα νέα δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κ. Παπούλια, τονίζουν:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία προκαλούν έντονη ανησυχία στον ελληνικό Λαό.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής δεν έχει καμία ενημέρωση για τα νέα δεδομένα. Παρακαλούμε για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής και ενημέρωσή της από τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής δε συνιστά εμπόδιο για τη σύγκληση της Επιτροπής στην πλήρη σύνθεσή της, αφού όπως σας είναι γνωστό και όπως αποδεικνύει η λειτουργία της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, δεν έχουν λήξει οι εργασίες της Α Συνόδου της Βουλής».

Την επιστολή υπογράφουν εκ μέρους του ΚΚΕ οι Ορ. Κολοζώφ και Λ. Κανέλλη, 20 βουλευτές της ΝΔ ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- συμφωνεί με το αίτημα και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ