Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Τεράστια ερωτηματικά από τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Συμβούλιο της ΕΕ  για το Κυπριακό

Την προκλητικότητα και τα τεράστια ερωτήματα που γεννά η πρόσφατη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «σοβαρότατο θέμα γεννάται από το περιεχόμενο της γραπτής δήλωσης του ΓΓ του ΟΗΕ, Κ. Ανάν, κατά την έναρξη του 4ου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό στη Ν. Υόρκη, σύμφωνα με την οποία κάθε πλευρά εκπροσωπείται «ως πολιτικά ισότιμη προς την άλλη πλευρά».

«Με τη δήλωσή του αυτή» υπογραμμίζει ο Στρ. Κόρακας, «ο Κόφι Ανάν, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζει de jure το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, το εξισώνει με την Κυπριακή Δημοκρατία, περιφρονεί και ανατρέπει, ουσιαστικά, όλα τα προηγούμενα ψηφίσματα και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γεν. Συνέλευσης του Οργανισμού, του οποίου είναι ΓΓ κατά της εισβολής και κατοχής μέρους των εδαφών ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με το «ποια είναι η θέση του απέναντι στις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και πώς σκέφτεται να αντιδράσει, δεδομένων των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Κύπρο και το ισχύον νομικό πλαίσιο προσχώρησης, για το σεβασμό των παραπάνω ψηφισμάτων και αποφάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ