Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Σήμερα η αντιΝΑΤΟική διαμαρτυρία

Στις 7.00 το απόγευμα, έξω από το στρατόπεδο «Ρωμανέλη», το φιλειρηνικό ραντεβού

Την αντίθεσή τους στη δολοφονική δράση και στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ, στη Νέα Τάξη και το σύγχρονο φασισμό, θα εκφράσουν οι φιλειρηνικοί πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σήμερα στην Κοζάνη. Στις 7μμ οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το στρατόπεδο «Ρωμανέλη», ενώ λίγο αργότερα θα κατευθυνθούν προς το κέντρο της πόλης, όπου στις 9μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσει συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση, η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα από 14 φορείς του Νομού Κοζάνης. Χτες, στον κατάλογο των φορέων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία προστέθηκε και η Ενωση Κυπρίων Νομού Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις αυτές ακολουθούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε Κοζάνη, Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσαν στους ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους και τις τοπικές αρχές οι εκδηλώσεις που έγιναν το πρωί του Σαββάτου έξω από το Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, την ώρα που το επισκέπτονταν ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι. Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τον αυταρχισμό, την απαράδεκτη, δουλοπρεπή και προσβλητική για το λαό στάση του δημάρχου Πτολεμαΐδας, ο οποίος κάλεσε τους ΝΑΤΟικούς για να υποβάλει τα σέβη του και- όπως δήλωσε ο ίδιος - να τους κάνει να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση και παρουσία ζητά από το λαό της περιοχής με τις κινητοποιήσεις του να καταδικάσει τη νέα πρόκληση των ΝΑΤΟικών, που στη Δυτική Μακεδονία εκφράζεται με τη διεξαγωγή της άσκησης «Adventure Exchange 2000». Οπως σημειώνει, «επιτυχία της άσκησης σημαίνει ότι οι ΝΑΤΟικοί θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί, πιο ακριβείς, πιο εύστοχοι και έτσι πλέον τα θύματα των "ανθρωπιστικών" επεμβάσεων δε θα μετριούνται πια σε χιλιάδες, αλλά σε δεκάδες χιλιάδες αμάχων, όπως μας δείχνει η πείρα της Γιουγκοσλαβίας».

«Θα μπορούν πιο αποτελεσματικά να επιβάλουν τη Νέα Τάξη Θανάτων στη Βαλκανική κι αλλού. Αλίμονο στη χώρα που θα υποστεί την "ανθρωπιστική επέμβαση" του ΝΑΤΟ. Η άσκηση αυτή δεν είναι άσχετη με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γιουγκοσλαβία και τις εκεί εξελίξεις. Είναι οργανικά δεμένη με τις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ για τη διάλυσή της.

Μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, την οποία και καταδικάζουμε, ο λαός της περιοχής μας και οι φορείς του, κάθε πολίτης, κάθε πατριώτης που αγαπά και θέλει την ειρήνη και την ανεξαρτησία της πατρίδας του, είναι ανάγκη να στείλει το δικό του αγωνιστικό - ειρηνικό - πατριωτικό μήνυμα διαμαρτυρίας», καταλήγει η ανακοίνωση - κάλεσμα της Πρωτοβουλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ