Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ
Ωμή και κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά ανεξάρτητης χώρας

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ προς το Συμβούλιο της ΕΕ

Την υποκρισία και τον κυνισμό με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση περιφρονεί και παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας και αρχών δικαίου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς σε ερώτηση που κατέθεσε προς το Συμβούλιο μετά την «έκκληση» των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προς το γιουγκοσλαβικό λαό ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Αγανάκτηση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ομόφωνη ανακοίνωση των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την οποία απευθύνουν "μήνυμα προς το σερβικό λαό" να "αδράξει την ευκαιρία των εκλογών της 24ης Σεπτέμβρη" και "απορρίψει" τον Μιλόσεβιτς και την πολιτική του, με αντάλλαγμα άρση των κυρώσεων, παροχή οικονομικής βοήθειας και επανένταξη της ΟΔΓ στη Διεθνή Κοινότητα.

Δε θεωρεί το Συμβούλιο, όργανο της ΕΕ που αναγορεύει εαυτόν θεματοφύλακα δημοκρατικών αρχών και αξιών, ότι παρόμοιες ενέργειες αποτελούν ωμή και κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές λειτουργίες μιας ανεξάρτητης χώρας, ότι προσβάλλουν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, εκβιάζοντας και δωροδοκώντας σε μια καθ' υπαγόρευση ψήφο "ευρωπαϊκής επιλογής", και τι σκοπεύει να πράξει το Συμβούλιο σε περίπτωση ανανέωσης της λαϊκής εντολής και επανεκλογής του Σ. Μιλόσεβιτς;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ