Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γενική η καταδίκη

Την... τιμητική της είχε χτες στο σύνολο του Τύπου η κυβερνητική μεταρρύθμιση στην Παιδεία και, ιδιαίτερα, το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Με άριστα απέτυχε η μεταρρύθμιση», έλεγε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής», ενώ ο αντίστοιχος τίτλος του «Εθνους» σημείωνε «1.000 αριστούχοι δεν τα... κατάφεραν» και του «Βήματος» συμπλήρωνε εξίσου ειρωνικά: «Βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ: τα αδιέξοδα και τα παράδοξα - Χώρα... αριστούχων υποψηφίων φοιτητών».

Οι «Ριπές» των «Νέων» υπογραμμίζουν: «Θρίαμβος της... επιστήμης και της λογικής - όπως θα έλεγαν σαρκαστικά οι παλαιότεροι - με τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση...

"Ημέρες δόξης λαμπρές" για την παραπαιδεία, μήνες αγωνίας και άγχους για τους μαθητές. Και χρόνια αφαίμαξης του οικογενειακού εισοδήματος για τη φροντιστηριακή προετοιμασία. Αυτό είναι το τελικό "κατόρθωμα" του νέου συστήματος...».

Και οι «Απόψεις» της «Ελευθεροτυπίας» συμπληρώνουν: «... Τι άλλη επιβεβαίωση της αποτυχίας του συστήματος χρειάζεται, πέρα από τη σφαγή των αρίστων στα ΑΕΙ και την τραγική υποβάθμιση των ΤΕΙ, όπου εισάγονται υποψήφιοι με βαθμό 6.29 και 5,8;».

Κι εμείς, αναρωτιόμαστε, πού ήταν όλοι αυτοί, όταν το κίνημα των μαθητών και αυτό της Παιδείας γενικότερα, αγωνιζόταν ενάντια στην κυβερνητική μεταρρύθμιση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ