Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Τα προβλήματα των αερομεταφορών των νησιών της Δωδεκανήσου είναι τεράστια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

  • Για την άμεση παράδοση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, ώστε να υπάρχει ασφαλής προσγείωση - απογείωση όλων των αεροσκαφών.
  • Για την άμεση σύνταξη μελέτης για την επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Κάσου και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
  • Για τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων προς και από τα Δωδεκάνησα και ειδικά τα μικρά νησιά.
  • Για την κατάργηση του φόρου των 10 ευρώ (servicefee).
  • Για την επαναλειτουργία γραφείου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» για την έκδοση εισιτηρίων και τη μεταφορά δεμάτων στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών Νομού Πέλλας, όπως διαπίστωσε και από κοντά κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

-- Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις όλου του απαιτούμενου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού), αποκλείοντας τις προσλήψεις είτε ορισμένου χρόνου είτε μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ χωρίς ασφάλιση και το να μην παραδοθεί κανένας τομέας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε ιδιώτη εργολάβο;

-- Τι μέτρα θα πάρει ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας έτσι ώστε με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες να ικανοποιεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και ο εργαζόμενος λαός να μην αναγκάζεται να προσφεύγει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ: Με την υπ' αριθμό 1641098 (ΦΕΚ Β΄ 368/5-3-08) απόφαση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε χρήση της παρέκκλισης που προβλέπει το άρθρο 13 του κανονισμού 1967/06 και επέτρεψε στις μηχανότρατες να ψαρεύουν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ναυτικού μιλίου και μεγαλύτερη του 1 ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στον κανονισμό και πώς αποδείχνεται η τήρησή τους.
  • Είχε κοινοποιήσει η κυβέρνηση στην Επιτροπή έως τις 30-9-07 τις λεπτομέρειες της παραπάνω παρέκκλισης όπως προβλέπει η παράγρ. 11 του άρθρου 13 του κανονισμού 1967/06;

ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΔ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: Για την κατασκευή της Εγνατίας οδού στην περιοχή του Δήμου Εγνατίας, του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευαγγελισμού, της επαρχίας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, απαλλοτριώθηκαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί μέχρι σήμερα δεν αποζημιώθηκαν για τις απαλλοτριώσεις οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων στο ΔΔ Ευαγγελισμού του Δήμου Εγνατίας;
  • Θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους οι νόμιμες αποζημιώσεις;

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΠΝ: Ο Νομός Κέρκυρας, νησιωτική περιοχή με κύρια οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό, έχει ως μοναδικό φορέα πρόληψης τη Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «Ν. Μώρος», η δράση της οποίας καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού με παρεμβάσεις στον τοπικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε τα Κέντρα Πρόληψης, τόσο στην Κέρκυρα όσο και πανελλαδικά, να χρηματοδοτούνται από την πολιτεία και ταυτόχρονα να εξασφαλιστούν εργασιακά τα στελέχη πρόληψης που εργάζονται στα Κέντρα;

-- Πότε θα αποπληρωθούν οι οφειλές του ΟΚΑΝΑ ώστε τα Κέντρα Πρόληψης να λειτουργούν απρόσκοπτα ως οι μοναδικοί φορείς πρωτογενούς πρόληψης.

-- Πώς θα εξασφαλιστεί η άμεση λειτουργία του ΕΚΤΕΠΝ με ευθύνη και εποπτεία της πολιτείας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ