Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΚΡΗΤΗ - ΝΗΣΙΑ
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στην Κρήτη, οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν από τις πιο δυναμικές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Στο Ηράκλειο, η πλατεία Ελευθερίας κοκκίνισε από νωρίς με τα πανό και τις σημαίες να πάλλονται από τα συνθήματα. Την κεντρική ομιλία εκ μέρους του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ο Γιάννης Γωνιανάκης. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στα σημεία όπου εκτελέστηκαν οι πρωτοπόροι Ηρακλειώτες εργάτες, Στρατής Περγαλίδης και αδελφοί Χατζηγιώργη.

Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Φώτης Ρηγανάτος. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο για τους νεκρούς εργάτες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο Πασακάκι.

Στο Ρέθυμνο, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Δημαρχείου με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Λασίθι, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Στα υπόλοιπα νησιά

Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την παρουσία εργαζομένων που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε απεργιακή συγκέντρωση (π.χ. από το χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων), πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.

Στη Λήμνο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο λιμάνι της Μύρινας και ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Κυπρίων Πεσόντων Αγωνιστών. Στη Χίο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βουνακίου και ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Ηρώων. Στη Σάμο, η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε πορεία στο λιμάνι. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στον Αγ. Κήρυκο της Ικαρίας. Στην Κω πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Ηρώων. Στη Μυτιλήνη, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, ενώ έγινε και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Ηρώων. Τέλος, απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Κάλυμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ