Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ παρέχουν άσυλο στη «φούντα»

Να, λοιπόν, που το να προπαγανδίζεται η νομιμοποίηση του χασίς θεωρείται «in». Τόσο «in» και τόσο μοδάτη ενασχόληση, που προωθείται και μέσα από πανεπιστημιακούς χώρους χωρίς αυτό να ταράζει τις ευαισθησίες των κ.κ. Στυλιανίδη, Πάγκαλου κ.ο.κ. περί «πανεπιστημιακού ασύλου».

Ηδη το αστικό πολιτικό σύστημα, είτε με τις προτροπές Παπανδρέου για καλλιέργεια του χασίς στις γλάστρες, είτε με τις θέσεις Τσίπρα περί της νομιμοποίησής του ως «μαλακού», είτε με τις προ ετών προτάσεις των 5 βουλευτών (του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ) για χορήγηση των ναρκωτικών από το κράτος, έχει δώσει το στίγμα του γύρω από το ζήτημα. Τα παπαγαλάκια τους απλώς ακολουθούν στην κατεύθυνση της διάχυσης της σχετικής προπαγάνδας.

*

Τι υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια, τόσο τα έμπλεα νεοφιλελεύθερης «ελευθεριότητας» όσο και τα άλλα του «νεοαριστερού» ευνουχισμού σε ό,τι πλασάρεται σαν «δημοκρατία» από τους κρατούντες:

Μια σύγχρονη πολιτική για τα ναρκωτικά - λένε - οφείλει να έχει ως προτεραιότητες την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών και ιδίως την αποδυνάμωσή του μέσω της απεξάρτησης των χρηστών από αυτά.

Οσο για τους εξαρτημένους, όλη η προσοχή - λένε - πρέπει να κατευθύνεται στη «μείωση της βλάβης»...

*

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Αφού όλο αυτό το «κύκλωμα» (με την καλή έννοια) θέτει σαν προτεραιότητα την αντιμετώπιση του «παράνομου εμπορίου», τι καλύτερος τρόπος «αποδυνάμωσης» του «παράνομου εμπορίου» από τη μετατροπή του σε «νόμιμο εμπόριο»!

Δηλαδή, νομιμοποίηση της μαστούρας και, μάλιστα, με το περιτύλιγμα της θεωρίας περί «καταπολέμησης» των κυκλωμάτων, τα οποία κυκλώματα δε θα χρειάζεται πια να κινούνται στην παρανομία, αλλά θα αλιεύουν πελάτες με βάση τη σωτήρια αρχή του νόμου της «προσφοράς και της ζήτησης»!

Ετσι, στο πλαίσιο της «μείωσης της βλάβης» και η βλάβη θα αναπαράγεται και το εμπόριο θα συνεχίζει να διεξάγεται εξαγνισμένο πλέον ως νόμιμη και φορολογήσιμη (!) δραστηριότητα, υπό την προστασία των διακινητών της ιδεολογίας της (ελεγχόμενης και υγιεινής!) «ναρκω-κουλτούρας».

*

Κατά τα λοιπά:

Η Ολλανδία, που εφάρμοσε πρώτη το «μοντέλο», το οποίο προτείνουν οι εγχώριοι φωστήρες της φούντας και που τόσα χρόνια υπήρξε το «παράδειγμα» που έφερναν και ξανάφερναν τα «βαποράκια» της θεωρίας του «δικαιώματος» στον αυτοπροσδιορισμό του... μαστουρώματος, αναγνωρίζει πια και καταθέτει ρητά:

Η χρήση, η καλλιέργεια και η διακίνηση της κάνναβης δημιούργησε προβλήματα στην υγεία του λαού της και στην κοινωνία της, καθώς το πρόβλημα (ετήσια έκθεση 2004, Διεθνής Επιτροπή ΟΗΕ για τον Ελεγχο των Ναρκωτικών) έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στις ηλικίες παιδιών... από 12 ετών και πάνω!

(Αλλά θα επανέλθουμε...)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ