Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εφοδος από εταιρίες και ΜΚΟ

Εγκαίνια του Κέντρου Ασθματος για την καλύτερη αντιμετώπιση και ενημέρωση των ασθματικών ασθενών, που υπολογίζεται ότι στη χώρα μας φτάνουν τους 500.000, έγιναν χτες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Το Κέντρο, που λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη, φτιάχτηκε, μεταξύ άλλων, όπως ανακοινώθηκε στα εγκαίνια, και με χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας «Novartis». Η οποία βέβαια φαρμακευτική εταιρία κυκλοφορεί στην αγορά φάρμακα για την αντιμετώπιση του άσθματος!

Λίγο καιρό πριν το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου - παρά τις αντιρρήσεις των εργαζομένων - ενέκρινε το αίτημα τού μη κερδοσκοπικού Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» για την κατασκευή και τον εξοπλισμό Κέντρου Διάγνωσης και Πρόληψης Υγείας αποκλειστικά για νέους αθλητές σε παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Πρόκειται για δυο μόνο περιπτώσεις απ' τις δεκάδες που αποδεικνύουν, ότι το «Σωτηρία», όπως συνολικά τα δημόσια νοσοκομεία, έχουν μετατραπεί σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης των κάθε είδους εταιρειών, ιδιωτών και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπου οι εταιρείες και οι ΜΚΟ εμφανίζονται ως «καλοθελητές» για το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ στην ουσία προωθούν τα κερδοσκοπικά και άλλα σχέδιά τους χρησιμοποιώντας τα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ