Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιμπεριαλιστικό «μέλι γάλα» με τους αγωγούς...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ καμία διαφωνία με τις ΗΠΑ για το θέμα των αγωγών αερίου, δήλωσε σήμερα ο Χρήστος Φώλιας. Και τον πιστεύουμε...

Γιατί όσο κι αν προσπαθούν να μας παρουσιάσουν όλη αυτή την ιστορία σαν ...δείγμα «εθνικής υπερηφάνειας» της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε την ουσία της.

Για κέρδη ιδιωτικών ομίλων μιλάμε. Αυτοί είναι που «καίγονται» για την κατασκευή των αγωγών, αυτοί είναι που θα τους εκμεταλλευτούν, όπως και την παροχή φυσικού αερίου αμέσως μετά.

Οπότε στην ουσία της υπόθεσης διαφωνίες δεν υπάρχουν. Ολοι για τις πολυεθνικές της Ενέργειας δουλεύουν.

Τα χρονοδιαγράμματα και οι προτεραιότητες, φυσικά, είναι ...διεκδικήσιμα και αντικείμενο ανταγωνισμού. Ομως, αυτό δε συνιστά ούτε διαφωνία και πολύ περισσότερο ...υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων.

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ για την ακρίβεια; Υπάρχει ...ανεξάρτητη αρχή, που ασχολείται με το θέμα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ...κλασική πλέον αυτή απάντηση δόθηκε χτες στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης. Και θεωρούν, μάλιστα, ότι ...αποστόμωσαν όποιον έχει ανησυχίες.

Μόνο που για κάθε τομέα σ' αυτήν τη χώρα υπάρχει πλέον μία «ανεξάρτητη αρχή».

Και για τα μέσα ενημέρωσης έχουμε, και για την Ενέργεια έχουμε, και για τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα έχουμε.

Προφανώς όμως, η χρησιμότητά τους είναι να καθιστούν τις κυβερνήσεις ...ανεξάρτητες από τα προβλήματα.

Μιλάμε για το πιο ...συνταγματικό άλλοθι που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Γιατί προβλέπεται, βλέπετε, η δημιουργία τους και στο Σύνταγμα.

Κι αν βρεθεί και κανένας σε αυτές τις επιτροπές που λέει τα πράγματα ως έχουν, είτε αναγκάζεται να παραιτηθεί, είτε γίνεται ...μόνιμη μειοψηφία.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ