Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Ποινικοποιούν την αντιιμπεριαλιστική δράση
  • Δικάζεται στα Χανιά, την ερχόμενη Παρασκευή, ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί πρωτοστάτησε σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία Αμερικανών και τη βάση της Σούδας
  • Ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, η μετά από ένα χρόνο εξ αναβολής (από 9/5/07) δίκη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργου Νταγκουνάκη στα Χανιά, γιατί πρωτοστάτησε σε αντιιμπεριαλιστική - αντιΝΑΤΟική αντιβασική εκδήλωση ενάντια στην παρουσία των Αμερικανών φονιάδων στην πόλη των Χανίων που ήρθαν για «ξεκούραση» μετά από το δολοφονικό τους έργο στο Ιράκ.

Ο Γιώργος Νταγκουνάκης καλείται σε δίκη που έχει οριστεί εκ νέου για τις 9 Μάη του 2008, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7/2/04 ενάντια στην παρουσία στη Σούδα του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον» και στη φιέστα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που έστησε ο Δήμος Χανίων, με Αμερικανούς στρατιώτες - που συμμετείχαν στο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού - και τη δήθεν εθελοντική εργασία τους για τον καλλωπισμό(!) της πλατείας κυκλοφοριακής αγωγής στην πόλη των Χανίων.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Είναι γνωστή η πολύχρονη δράση του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τις βάσεις τους. Δράση που δεν πρόκειται να σταματήσει με κανενός είδους διώξεις. Αλλωστε, η ίδια η 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ το έχει αποδείξει. Είναι, επίσης, γνωστή και πολύμορφα εκφρασμένη η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, της νεολαίας, των μαζικών φορέων, των φορέων της ΤΑ των Χανίων να φύγουν από τον τόπο μας οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες και οι βάσεις τους.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι μια τέτοια ενέργεια μόνο ως δίωξη της πολιτικής δράσης και κατ' επέκταση του ίδιου του αντιιμπεριαλιστικού, αντιΝΑΤΟικού, αντιβασικού κινήματος μπορεί να εκληφθεί. Οι ελάχιστες φωνές που ακούγονται και θέλουν να μας πείσουν ότι όλα πρέπει να πωλούνται και να αγοράζονται σ' αυτόν τον τόπο, ακόμα και η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για κανέναν. Με τέτοιες ενέργειες - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - δεν πρόκειται να καμφθεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα γι' αυτό να είναι σίγουροι οι πάντες».

Μαζικό «παρών»

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, καταλήγοντας, καλεί το λαό, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς του νομού να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίστασή τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής και μαζικής δράσης. Να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην παρουσία στον τόπο μας των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και το ξήλωμα των βάσεών τους. Να συμμετέχουν στο δικαστήριο την Παρασκευή 9 Μάη 2008. Και να δώσουν μαζικά το «παρών», την Κυριακή 11 Μάη 2008 στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία της αγοράς στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και στη μηχανοκίνητη πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟική Βάση της Σούδας ενάντια στην παρουσία της στο νησί.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, το κύμα μαζικής συμπαράστασης δεκάδων μαζικών φορέων και παραγόντων του νησιού που διευρύνεται, από την πρώτη δίκη που ήταν να γίνει ένα χρόνο πριν. Ψηφίσματα συμπαράστασης, εκτός των άλλων, έχουν βγάλει οι παρακάτω φορείς: Τοπική Ενωση Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων - Εργατικό Κέντρο Χανίων, Νομαρχιακό Παράρτημα Χανίων της ΑΔΕΔΥ, ΕΑΜΕ - Χανίων, ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, ΔΣ Εργαζομένων στο Μαρινόπουλο Χανίων, ΔΣ Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων, ΔΣ Συνδέσμου Επιπλοξυλουργών Ν. Χανίων Αγροτικός Σύλλογος Αρμενων, ΔΣ Ενωσης Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, Επιτροπή κατά των Βάσεων και της εξάρτησης, Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βουκολιών, Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βάμου, Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ), Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων παράρτημα Δ. Κρήτης, Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Σύλλογος Φοιτητών Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης παράρτημα Χανίων, Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) παράρτημα Χανίων, Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του Συνασπισμού - Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) Χανίων, ΔΣ Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Νικολάου Κριτσάς, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Λασιθίου, Σωματείο Εργ/λων ΔΕ, ΗΑΙ, Ιεράπετρας, ΔΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας, Σωματείο Οικοδόμων Νεάπολης Λασιθίου «Η ΕΝΩΣΗ» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ