Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολο και πιο κάτω η παραγωγή γάλακτος

Λιγότερη κατά 70.000 τόνους ήταν η εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, από το όριο των 821.000 τόνων που ήταν η ποσόστωση παραγωγής για τη χώρα μας κατά τη γαλακτοκομική περίοδο 2007-8. Οι Ελληνες αγελαδοτρόφοι δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το σύνολο της εθνικής ποσόστωσης, παράγοντας περίπου 750.000, σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι διαρκείς αυξήσεις στο κόστος παραγωγής που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά - και θα συνεχίσουν να γίνονται, όπως υποδεικνύουν όλες οι σχετικές προβλέψεις - δεν επέτρεψαν στους μικρομεσαίους αγελαδοτρόφους να εξαντλήσουν τα όρια της παραγωγής τους, τα οποία βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Είναι και αυτό ένα από τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα της νέας ΚΑΠ, που διώχνει από το επάγγελμα τους μικρομεσαίους παραγωγούς, υποκαθιστώντας το κενό που αφήνουν, από τις μεγάλες γαλακτοπαραγωγικές μονάδες και φυσικά τις εισαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ