Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Σημείο τριβής η υπό σύσταση Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού

Πριν κοπάσει η μπόρα που ξέσπασε στο εσωτερικό του ΣΥΝ γύρω απ' τις... κροτίδες που έπεσαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, μια νέα φαίνεται έτοιμη να ξεσπάσει. Σήμερα συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΝ όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για συγκρότηση Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, στην οποία εμμένει ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας, έχοντας απέναντί του τα στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» όσο και στελέχη του «αριστερού ρεύματος» που θεωρούν ότι ένα τέτοιο όργανο αυτομάτως θα υποβαθμίσει τη λειτουργία και τη δουλειά της ΚΠΕ και της ΠΓ. Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο τριβής, όπως και αυτό για τον κώδικα δεοντολογίας σε ό,τι αφορά στις εμφανίσεις στελεχών του ΣΥΝ στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, για το οποίο επίσης δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση λόγω των διαφωνιών.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η πρόταση για σύσταση Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, πηγές προσκείμενες στον Αλ. Τσίπρα του αποδίδουν πρόθεση να την επιβάλλει άτυπα. Αλλά και να συγκαλέσει άμεσα την ΚΠΕ προκειμένου να πάρει η ίδια την ευθύνη για την όποια απόφαση.

Σε ό,τι αφορά στην αντιπαράθεση με την ΠΑΣΚΕ για τα όσα συνέβησαν την Πρωτομαγιά στο Πεδίο του Αρεως, ο Μ. Παπαγιαννάκης εξέφρασε την πολιτική του ενόχληση και απέδωσε τα «επεισόδια» σε «ομάδα με βρεφική πολιτική αντίληψη». Χαρακτήρισε δε «προσεκτική» την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, στην οποία οι δυνάμεις του ΣΥΝ απάντησαν με δική τους, εκτιμώντας ότι δε χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο πρέπει να υπάρχουν «κάποιοι άνθρωποι που να είναι πιο κοντά οι αντιλήψεις τους με τέτοιες μεθόδους δυστυχώς». «Ελπίζω - τόνισε - να μάθουν και να στρώσουν». Τέλος, διαχώρισε τη θέση του απ' τον Αλ. Τσίπρα και το πώς εκφράστηκε για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας λέγοντας «εγώ δε θα μίλαγα έτσι», χαρακτήρισε «αστείους» τους χαρακτηρισμούς «πουλημένες και εξαγορασμένες» για τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, ενώ βρήκε τη συμφωνία απλώς «άψυχη»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπίζεται την «προγραμματική αντιπολίτευση» (2009-10-24 00:00:00.0)
Τεντωμένο το σκοινί της αντιπαράθεσης (2009-09-01 00:00:00.0)
Στην ΚΠΕ μεταφέρεται σήμερα η κόντρα (2009-08-29 00:00:00.0)
Σε Διαρκές Συνέδριο ο ΣΥΝ (2009-01-14 00:00:00.0)
«Ναι» στο ΠΑΣΟΚ «όχι» στους διατελέσαντες υπουργούς του! (2008-04-01 00:00:00.0)
Με οδηγό τις ...δημοσκοπήσεις προς την κυβερνώσα «αριστερά» (2008-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ