Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
«Ναι» στο ΠΑΣΟΚ «όχι» στους διατελέσαντες υπουργούς του!

Ορθάνοιχτη την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ για μελλοντική συνεργασία άφησε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οπως είπε, η φιλοδοξία να γίνει ο ΣΥΝ «επίκεντρο μιας μεγάλης αριστερής παράταξης» ικανής «να αλλάξει δραστικά την πορεία της χώρας», στη βάση ενός «εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου», δεν μπορεί να πραγματωθεί μόνο απ' τον ΣΥΝ. Χρειάζεται «όσο το δυνατόν ευρύτερες δυνάμεις» (...) «δυνάμεις απ' τον σοσιαλιστικό χώρο», αποκλείοντας μόνο «το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια τις τύχες της χώρας». Δηλαδή, όσους διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τους οποίους - υπενθυμίζουμε - απέκλεισε ήδη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, από το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο του κόμματός του.

Μάλιστα, για την προώθηση του σχεδίου τους, μιας πρότασης που εξαντλείται στη διαχείριση (αναδιανομή του πλούτου, όπως ειπώθηκε), ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε και το λαό να ...βάλει πλάτη. Επικαλούμενος την ανάγκη «ενός μαζικού κοινωνικού κινήματος που θα απαντάει στις πιέσεις των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων». Με τα οποία συμφέροντα ούτε λόγος για σύγκρουση και ανατροπή τους.

Αίσθηση, όχι ωστόσο θετική, προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο των εργασιών της ΚΠΕ του κόμματος, στην επίθεση που, όπως ισχυρίστηκε, δέχεται το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά από τα ΜΜΕ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κατακρεούργημα». Μια εκτίμηση που συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα της σκανδαλώδους εύνοιας και προβολής που απολαμβάνουν τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας παραπονέθηκε για «πυρά ενάντια στον Συνασπισμό, ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ», τους οποίους και «κατακρεουργούν» (!), προαναγγέλλοντας «ακόμα πιο σκληρή επίθεση». Απέδωσε δε τις επιθέσεις στις αντιστάσεις ενός συστήματος που καταρρέει οσονούπω...

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θυμήθηκε να προσάψει ευθύνες στην ΠΑΣΚΕ και στη ΔΑΚΕ, όχι όμως και στο κόμμα του, που έχει επιλέξει τις παρατάξεις αυτές για συμμάχους, λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα για να μην επαναληφθούν ξανά συμφωνίες ντροπής όπως αυτή που προκλητικά υπογράφηκε από τις ηγεσίες της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ».

Κατά τα λοιπά, στα οργανωτικά ζητήματα με τα οποία καταπιάστηκε η ΚΠΕ ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι «συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη νοοτροπία και τη λογική την προσυνεδριακή». Επισήμανε ένα κλίμα φοβίας και καχυποψίας σε κάθε σκέψη καινοτομίας, συμπληρώνοντας σε ό,τι αφορά στη συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας: «Δεν περίμενα ότι θα χρειαστούν 5 βδομάδες και να μην μπορούμε να καταλήξουμε στη σύνθεσή της. Ούτε κι εγώ συμφωνώ με τον αριθμό, όμως προκειμένου να κρατιέται αυτό το θέμα πίσω, να βγει ένα 25μελές όργανο και να τελειώνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ