Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γελάει και το παρδαλό κατσίκι

Γρηγοριάδης Κώστας

«Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δε δόθηκαν» (!!!) τιτλοφορείται η συνέντευξη που πήρε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ η χτεσινή «Ελευθεροτυπία», σπεύδοντας - στο μέτρο των δυνατοτήτων της - να τον «ξετσαλακώσει» στα μάτια των εργαζομένων, μετά το αίσχος της σύμβασης που υπέγραψε. Το συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει διάφορα σ' αυτήν τη συνέντευξη, στην οποία, σημειωτέον, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην κατάπτυστη «αύξηση» του ενός ευρώ στους μισθούς και τα μεροκάματα. Εκεί, όμως, που δίνει πραγματικά τα «ρέστα» του, είναι στην ερώτηση «ποιος πρωτοστάτησε στη μάχη κατά του Ασφαλιστικού;».

Απαντάει ο Γ. Παναγόπουλος: «Πρωτοστάτησαν ευρείες κοινωνικές δυνάμεις. Τις εξέφρασαν πολιτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας ανυπόκριτα τις θέσεις των συνδικάτων. Κρατάμε τη δέσμευση του Γ. Παπανδρέου ότι θα καταργήσει ως πρωθυπουργός το "νόμο - έκτρωμα"». Είναι φανερή η προσπάθεια του προέδρου της ΓΣΕΕ να προσδώσει «αγωνιστικό προφίλ» στο κόμμα που όχι μόνο «φιλοδώρησε» τους εργαζόμενους με το νόμο Ρέππα, αλλά δεν έχει και καμιά στρατηγική διαφωνία με τους νόμους της ΝΔ. Εχει, άλλωστε, σύμμαχό του και τους εκπροσώπους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, εντάσσουν το ΠΑΣΟΚ στα κόμματα που αγωνίστηκαν ενάντια στο νόμο Πετραλιά. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούσαν και οι όποιες κινητοποιήσεις διοργάνωσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία, δίνοντας σ' αυτές περιεχόμενο ψευτοαντιπολίτευσης στη ΝΔ με επιχειρήματα ΠΑΣΟΚ.

Οσο για τη ...δέσμευση του Γ. Παπανδρέου ότι σαν κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Πετραλιά, εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι, όπως γελούσε τότε που το ΠΑΣΟΚ διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα καταργήσει το νόμο Σιούφα, αλλά τον εφάρμοσε. Μόνο που οι εργαζόμενοι δεν ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία, όσο κι αν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ