Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Αρχίζει σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αφού χτες, μετά την ψήφισή του στο σύνολο με ονομαστική ψηφοφορία, κατατέθηκε στο προεδρείο της Βουλής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το σχετικό αίτημα.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο σύνολό του από 151 βουλευτές (150 της ΝΔ και ο Κ. Κουκοδήμος) και καταψηφίστηκε από 146 βουλευτές του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ. Απουσίασε από τη ΝΔ, λόγω αδιαθεσίας, ο Μ. Εβερτ, από το ΠΑΣΟΚ ο Α. Χατζηοσμάν και από το ΛΑΟΣ ο Β. Αποστολάτος.

Στην πανομοιότυπη αίτηση των κομμάτων ζητείται σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος και το άρθρο 116 του κανονισμού της Βουλής «η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο "Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης" που ψηφίστηκε στις 21 Μάρτη».

Η συζήτηση θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αύριο στις 11 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι για να εγκριθεί η πρόταση πρέπει να την υπερψηφίσουν 180 βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ