Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ουκρανία

Για το Κίεβο της Ουκρανίας αναχώρησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, για να πάρει μέρος στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας στις 2 Απρίλη, με θέμα: «Η επιτάχυνση της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολή. Προβλήματα Ευρωπαϊκής Ασφάλειας».

Στη Διεθνή Διάσκεψη θα συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις από Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Λετονία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία, Υπερδνειστερία, καθώς και άλλες αντιΝΑΤΟικές πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της Ουκρανίας.

Η πρωτοβουλία του ΚΚ Ουκρανίας εντάσσεται στα πλαίσια κι άλλων πολιτικών πρωτοβουλιών και μαζικών εκδηλώσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται την ίδια μέρα στη γειτονική Ρουμανία (Βουκουρέστι), όπως και κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, με την οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ