Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ - 18η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ειρήνη

Με τη μαζικότερη συμμετοχή όλων των τελευταίων χρόνων και με την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή το πρωί, η 18 Ειρηνοδρομία - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Μίμης Σεϊτανίδης», που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Νίκαιας και δεκάδες μαζικοί φορείς της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας.

Στις 10 το πρωί εκατοντάδες ειρηνοδρόμοι κάθε ηλικίας από 4 έως 80 και άνω ετών, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, συγκεντρώθηκαν στον ιερό χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς από όπου ξεκίνησε και κατέληξε η ειρηνοδρομία.

Στο χώρο δηλαδή που όπως τόνισε ο Γιώργος Θεοχάρης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, πριν 64 χρόνια εκατοντάδες νέα παιδιά έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία. Σήμερα, υπογράμμισε, δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών για τα οποία αγωνίστηκαν.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Μπενετάτος αναφερόμενος στη θυσία που συμβολίζει ο συγκεκριμένος χώρος, τόνισε πως σήμερα παλεύουμε για την επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο και θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά πως όλα όσα κατακτήθηκαν, κατακτήθηκαν με αγώνες. Με αγώνες και εμείς θα συνεχίσουμε για έναν κόσμο ειρηνικό και χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ