Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» ΤΟ ΕΠΑΘΑΝ: «Ο Φάουστο Μπερτινότι και οι σύμμαχοί του αναμετριούνται αυτές τις ώρες με τις δικές τους ευθύνες για τη χρεοκοπία της κυβέρνησης Πρόντι την οποία υποστήριξαν με θέρμη. Καλούνται να εξηγήσουν γιατί η κυβέρνηση της Ενωσης δεν μπόρεσε να εμπνεύσει την κοινωνία με μια άλλη πολιτική, σαφώς διαφορετική από εκείνη του Μπερλουσκόνι. Καλούνται να πείσουν γιατί δε στάθηκαν ικανοί - όταν ήταν στην κυβέρνηση - να προωθήσουν μια δικαιότερη ανακατανομή του πλούτου, την υπεράσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ισόρροπη ανάπτυξη. Η σημερινή κρίση, η οποία μαστίζει την ιταλική Αριστερά, σχολιάζει ο γηραιός πολιτικός Πιέτρο Ινγκράο πιστοποιεί την κρίση αξιοπιστίας μιας ηγεσίας η οποία πείθει ολοένα λιγότερο για τη συνέπεια των λόγων και των έργων της και διστάζει να παραδώσει τη σκυτάλη στο μέλλον της ανανέωσης» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...»: «Καταδίκασε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, πολιτικές που όπως είπε παρουσιάζονται ως μονόδρομοι και οδήγησαν την οικονομία της Ευρώπης και της Ελλάδας σε αδιέξοδο» (ο Τσίπρας με δικά του λόγια / ΑΥΓΗ).

ΥΠΟΠΤΟΙ ΑΠ' ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ: «Ενα ηλεκτρονικό παιδομάζωμα έχει βάλει μπροστά η Ευρωπαϊκή Ενωση. Με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Θα υποχρεώσει όλα τα κράτη - μέλη της να παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα ακόμη και από τους νεαρότερους πολίτες της, από την ηλικία των έξι ετών (...) "Θέλουμε να έχουμε τον τρόπο να εξακριβώνουμε την ταυτότητα των ανθρώπων προτού ακόμη διαπράξουν ένα αδίκημα" λέει ο Γκάρι Πιου εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ (...) το κράτος του "Minority report" είναι κιόλας εδώ: όλοι οι πολίτες είναι προκαταβολικά ύποπτοι για όλα» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ