Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο κενό η προβοκάτσια των τσιφλικάδων

Οι μικροί αγρότες γύρισαν την πλάτη σ' αυτούς που τζιράρουν μέχρι και 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των μεγαλοτσιφλικάδων της περιοχής να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, να παραπλανήσουν τους μικρούς αγρότες και να τους στρέψουν ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Οι πυροβολισμοί των θρασύδειλων, που ακούγονταν από τα χωράφια την ώρα της πορείας και της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, δε στάθηκαν ικανοί να τρομάξουν κανέναν. Η αντισυγκέντρωση που επιχείρησαν να στήσουν οι αγροτοκαπιταλιστές και οι μπιστικοί τους την Κυριακή δεν ξεπέρασε τα 70 άτομα, παρά την κινητοποίησή τους με προβοκατόρικα τρικάκια στη Μανωλάδα και τα γύρω χωριά, παρά τα άλλα μέσα που χρησιμοποίησαν. Το σκηνικό της αθλιότητας συμπλήρωσαν τα περίπου 20 τρακτέρ που παρέταξαν κατά μήκος της πλατείας με μαύρες σημαίες και το πανό που έγραφε: «Οχι πόλεμος στους αγρότες. Γιατί μας πολεμάει το ΚΚΕ».

Οι προβοκάτσιες δεν έπεισαν κανέναν από τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής. Κανείς δε βρέθηκε για να τους «συμπαρασταθεί» εκτός από τα τσιράκια τους. Ούτε καν οι ίδιοι οι συγχωριανοί τους, σε σύνολο 2.000 κατοίκων. Οι άνθρωποι αυτοί, άλλωστε, δε βρέθηκαν ούτε μια φορά στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών της Ηλείας. Επειδή ακριβώς τα συμφέροντά τους είναι αντίθετα με εκείνα των ξωμάχων, που τώρα προσπαθούν να παρουσιάσουν δήθεν σαν συμμάχους τους. Επειδή τον τζίρο των 3 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, τον οποίο φτάνουν ορισμένοι από τους μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας στην περιοχή, δεν τον φτάνει κανείς μικρομεσαίος αγρότης, ακόμη κι αν δουλέψει από τα γεννοφάσκια του έως το θάνατο. Επειδή, σύμφωνα ακόμα και με τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων 10 χρόνων, στην Ηλεία οι μεγαλοαγρότες αυξήθηκαν κατά 8% και οι μικρομεσαίοι μειώθηκαν κατά 12%.

«Αυτούς που θέλουν να παρουσιάσουν τους μικρομεσαίους αγρότες καρπουζιού, πατάτας, ντομάτας, κηπευτικών και τους μικρούς φραουλοπαραγωγούς ίσιους και όμοιους με την πλειοψηφία των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, τσιφλικάδων της φράουλας, καλώντας μας να στραφούμε ενάντια στους συμμάχους μας την εργατική τάξη και το ταξικό εργατικό κίνημα της Ηλείας», κατήγγειλε από το βήμα της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στη Μανωλάδα και ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ