Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατέλαβαν το δημοτικό ραδιόφωνο

Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ακούστηκαν από το μικρόφωνο του σταθμού. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού
Από τη χτεσινή κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού
Σε κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ηρακλείου Αττικής προχώρησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, δημότες και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Με ραδιοφωνικά έκτακτα δελτία ειδήσεων ενημέρωναν τους δημότες για την πρόθεση της δημοτικής αρχής (ΝΔ) να προχωρήσει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και τομέων. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική επιχείρηση που «στεγάζει» αυτές τις υπηρεσίες βρίσκεται υπό διάλυση και οι υπάλληλοι απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Οι εργαζόμενοι καλούσαν τους δημότες σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Για την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων, τη μεταφορά των υπαλλήλων και του αντικειμένου τους στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση των τροφείων στο βρεφονηπιακό σταθμό, να μην περάσουν οι υπηρεσίες στους ιδιώτες και να είναι όλες δωρεάν για τους δημότες. Αργά το βράδυ, η δημοτική αρχή διέκοψε το σήμα του σταθμού ενώ από νωρίς είχε καλέσει και την Αστυνομία. Την ώρα της κατάληψης είχε στηθεί μικροφωνική στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, στο σταθμό του Ηλεκτρικού, από όπου ακούγονταν τα δελτία ειδήσεων των εργαζομένων. Τρικάκια της Συντονιστικής γέμισαν τους δρόμους της πόλης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης, στο χώρο της κινητοποίησης εξέφραζαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους εκπρόσωποι από τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και μαζικοί φορείς (εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις, κτλ.). Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του Κόμματος, και ο Κ. Μαρκέτης, εκ μέρους της ΝΑΣ. Σήμερα, στις 3 μ.μ., προγραμματίζεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση. Την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ