Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αύριο η κρίσιμη Συνέλευση

Κάλεσμα της Εργοστασιακής Επιτροπής προς τους εργαζόμενους να πετάξουν από το σβέρκο τους τους συμβιβασμένους στο σωματείο

«Τώρα πρέπει να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Να ψηφίσουμε για τον εαυτό μας. Να πιάσει επιτέλους τόπο η ψήφος μας». Με τα συνθήματα αυτά η αγωνιστική παράταξη της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, στο δικαίωμά τους στη δουλειά, στην υπόθεση της υπεράσπισης των κατακτήσεών τους, για την τύχη του ίδιου του ναυπηγείου, καθώς φτάνει η ώρα που θα κληθούν στις κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο τους «ΤΡΙΑΙΝΑ».

Αύριο Τετάρτη θα γίνει η κρίσιμη εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα εκλέξει την εφορευτική επιτροπή, η οποία θα διενεργήσει την εκλογική διαδικασία, την ερχόμενη βδομάδα.

Οι δυνάμεις της ΕΕΝΣ, με συζήτηση εργάτη τον εργάτη σε κάθε χώρο δουλειάς του ναυπηγείου, με την ανακοίνωση στο χέρι, κάνει σαφές πως «ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να αλλάξουν. Είναι και θα παραμείνουν δέσμιοι της αντεργατικής κυβερνητικής και εργοδοτικής πολιτικής. Η νέα αρχή που υπόσχονται στελέχη της πλειοψηφίας είναι φούμαρα για να δώσουν άφεση αμαρτιών στο παρελθόν τους. Νέα αρχή με παλιά και σάπια υλικά δε γίνεται».

Καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν αυτό που άρχισαν στις 16 Οκτώβρη, όταν ψήφισαν την καθαίρεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας. Να πετάξουν από το σβέρκο τους αυτούς που, παρά τη θέληση των εργαζομένων, παρέμειναν 7 μήνες γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, για να συνεχίσουν το «έργο» τους υπέρ της εργοδοσίας. «Σε αυτές τις εκλογές - συνεχίζει - δισταγμό δεν πρέπει να έχει κανένας εργαζόμενος. Ψευτοδιλήμματα, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις πρέπει να πέσουν στο κενό. Η αξιοπρέπεια δεν ανταλλάσσεται και δεν εξαγοράζεται με τίποτα! Η ψήφος στην Εργοστασιακή Επιτροπή, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί της ο καθένας μας, επιβάλλεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ