Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους εργάτες του «Βοσινάκη»

Σήμερα, στις 8 μ.μ., έξω από το εργοστάσιο

Με το σύνθημα «Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους του "Βοσινάκη" - Ταξική απάντηση στους εκβιασμούς των μονοπωλίων», η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση το λαό της Πάτρας σήμερα, Τρίτη 13 του Μάη, στην πλ. Γεωργίου, στις 8 μ.μ., ώστε να ανατραπούν τα σχέδια της εταιρείας για τη μεταφορά της επιχείρησης στο Πικέρμι και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «οι εργατοϋπάλληλοι του "Βοσινάκη" και της Πάτρας δεν πρέπει να χάνουν χρόνο να πείσουν τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία ότι έχουν δίκιο και ανάγκες. Αμεσα πρέπει να οργανωθεί η πάλη, απεργία, κ.ά., σε όλες τις επιχειρήσεις του μονοπωλίου ELBISCO στην Ελλάδα (Αρτοβιομηχανία Elite AE, Ελληνική Εταιρία Μπισκότων Α.Β.Ε. Αλλατίνη, Κρις-Κρις, Ν. Βοσινάκης Α.Β.Ε.Ε., ΕΒΓΑ, ΧΑΝΟΓΛΟΥ, ΜΟΡΝΟΣ) και να παρθούν πρακτικά μέτρα περιφρούρησης για επιτυχία αυτής της πάλης».

Χτες έγινε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και πολιτικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ. Η συνάντηση δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα για τους 65 εργαζόμενους της επιχείρησης, καθώς τα διευθυντικά της στελέχη δε συζητούν τίποτα άλλο από τη μεταφορά της παραγωγής στην έδρα της εταιρείας στο Πικέρμι. Η κυβέρνηση αρκέστηκε σε ευχολόγια και ο Ν. Καραθανασόπουλος απαίτησε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων αν δεν υποχωρήσει η εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ