Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κέρδη και... ανησυχίες για το περιβάλλον

Ο άνθρακας μυρίζει... χρήμα, εκτός των άλλων, και αυτό φάνηκε επίσης στο οικονομικό δελτίο της ALPHA BANK για τη «ζήτηση ενέργειας, ενεργειακή ασφάλεια και περιβάλλον», όπου περιγράφοντας συνοπτικά το ενεργειακό «τοπίο» παγκοσμίως και στην Ελλάδα, βρίσκει την ευκαιρία για μια σειρά προτάσεις ικανές να... ενθουσιάσουν τους επιχειρηματίες και να τρομοκρατήσουν τους καταναλωτές.

Είναι φανερό ότι τόσο η συγκεκριμένη τράπεζα, όσο και οι υπόλοιπες, επιστρατεύοντας ακόμη και... περιβαλλοντικά επιχειρήματα (όπου η επιβάρυνση του περιβάλλοντος υπολογίζεται σε... ευρώ), θεωρούν ότι πολύ συγκεκριμένες ενεργειακές επενδύσεις θα κάνουν καλό τόσο στο περιβάλλον, όσο και στις τσέπες τους.

Ετσι, προτείνεται το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων να επιβαρύνει τα τιμολόγια, τα οποία θα πρέπει να αυξηθούν ακόμη περισσότερο με επιβολή επιπρόσθετης φορολογίας στα ενεργειακά προϊόντα! Η τράπεζα σπεύδει να προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση στην εγκατάσταση νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, αλλά και... διυλιστηρίων, θα βλάψει την οικονομία και το περιβάλλον (κλείνει το μάτι και στα σχέδια των ΕΛΠΕ), για να καταλήξει ότι η ανάπτυξη ανθρακικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων είναι - περίπου- ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σ' αυτή τη χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ