Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΩΣΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «Ανοιγμα στους υγιείς επιχειρηματίες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (...) αναμένεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να ταχθεί υπέρ της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απελευθέρωσης του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας, να εμμείνει στην ανάγκη δημιουργίας σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, μέσω της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων αλλά και να υπογραμμίσει ότι το κόμμα του έχει πολλά κοινά με την υγιή επιχειρηματικότητα» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ: «Πρόταση για άμεση χορήγηση διορθωτικού επιδόματος στους μισθωτούς (...) το δημοσιονομικό κόστος αυτού του διορθωτικού επιδόματος μπορεί να καλυφθεί τόσο από τα αυξημένα έσοδα λόγω ΦΠΑ του δημοσίου εξαιτίας των ανατιμήσεων (...) όσο και από την αύξηση της φορολογίας των κερδών στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα κέρδη από κεφαλαιακές υπεραξίες (...) προτείνουμε την κατάργηση του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου (...) τη θεσμοθέτηση της τριμερούς χρηματοδότησης» (ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ΚΠΕ του κόμματός του / ΑΥΓΗ).

ΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ: «"Είναι επιλογή τους να υπάρχει η Δεξιά στην κυβέρνηση; Αν είναι ας την εξηγήσουν στον ελληνικό λαό" συνέχισε ο Κ. Σκανδαλίδης (...) και υποστήριξε ότι οι βασικές πολιτικές επιλογές της Κουμουνδούρου δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε γραμμή που οδηγεί στην εδραίωση της Νέας Δημοκρατίας» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: «Η ουσία είναι ότι αυτή την περίοδο οι τράπεζες σφάζονται κυριολεκτικά προκειμένου να προσελκύσουν καταθέσεις και να κρατήσουν υψηλά τους ρυθμούς των δανείων τους. Αυτός ο οξύς ανταγωνισμός για τα μερίδια της αγοράς είναι προς το παρόν επωφελής για τον Ελληνα καταναλωτή και για τον Ελληνα δανειολήπτη, αρκεί όμως να συγκρατηθεί σε όρια που δε θα απειλήσουν τη βιωσιμότητα του τραπεζικού μας συστήματος» (ο Ν. Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ