Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προτάσεις πολύ μακριά απ' τις ανάγκες του λαού

Μπαράζ αυταπατών εκτοξεύει η ηγεσία του ΣΥΝ με στόχο τη λαϊκή συνείδηση, καταθέτοντας προτάσεις που είτε είναι ανεφάρμοστες είτε δεν απαντούν ούτε στο ελάχιστο στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η ΠΓ του ΣΥΝ επαναβεβαίωσε χτες τη συμφωνία της στην κατά το ήμισυ ιδιωτικοποίηση των «στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων», θέτοντας σαν άμεσης προτεραιότητας στόχο την απόκρουση της «εκποίησης» του ΟΤΕ και των λιμανιών και την απόκτηση απ' το δημόσιο του 51% των μετοχών τους. Εφτασε δε να ζητήσει μέχρι και «αναπροσανατολισμό της λειτουργίας τους με ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο»!

Η ηγεσία του ΣΥΝ θέλει να ξεχνάει ότι τέτοιος έλεγχος δεν μπορούσε να υπάρξει ούτε όταν αυτές οι επιχειρήσεις ανήκαν εξ ολοκλήρου στο δημόσιο, καθώς και τότε λειτουργούσαν ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις με στόχο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Για την ταμπέλα «δημόσιο» καλεί το λαό να αγωνιστεί, παρότι αυτή, ακόμα κι αν ήταν δυνατόν σε συνθήκες καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων να αναρτηθεί, καμία αλλαγή προς όφελος του λαού δε θα σηματοδοτούσε.

Οπως καμία αλλαγή δεν πρόκειται να φέρουν υπέρ του λαού μέτρα που προτείνει η ηγεσία του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως «αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των τιμών», «θεσμοθέτηση ειδικών έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας», «αυστηρό κοστολογικό έλεγχο» και «επιβολή εύλογου ελεγχόμενου ποσοστού κέρδους»!

Η ΠΓ οριστικοποίησε τη σύνθεση της επιτροπής πολιτικής τεκμηρίωσης, την οποία αποτελουν οι: Βούτσης Νίκος, Γολέμης Χαράλαμπος, Δραγασάκης Γ., Ζάμπας Κώστας, Μπαλτάς Αριστείδης, Παπαθανασίου Τάκης, Πιτσιόρλας Στέργιος, Πουλάκης Κώστας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Αλ. Αλαβάνος ανακύκλωσε τις πολύ βολικές για το κόμμα του αυταπάτες πως για όλα ευθύνεται μια ανίκανη κυβέρνηση, λέγοντας σχετικά με τον ΟΤΕ: «Κάπου πρέπει να βάλουμε τελεία κι ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία εκποιεί τα πάντα. Αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, να πει ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, δεν μπορεί να είμαι κυβέρνηση της χώρας. Κυβέρνηση της χώρας δεν είναι κάποιος μεσίτης που πουλάει τα πάντα»!

Απέφυγε, ωστόσο, να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου που χαρακτήρισε άκριτες αντιπολιτευτικές κορόνες προτάσεις όπως να αγοραστεί ξανά ο ΟΤΕ, λέγοντας «το κόστος για την ανάκτηση του δημοσίου θα είναι τόσο πιο μικρό όσο πιο γρήγορα γίνει μια μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα. Δηλαδή, απαλλαγούμε από την κυβέρνησης της ΝΔ και διαμορφώσουμε δυνατότητες για μια άλλη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο Αλ. Αλαβάνος διαχωρίστηκε από τη θέση που εκφράζουν άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ όταν μιλούν για προσπάθεια αποδόμησης του κόμματος και του προέδρου του, λέγοντας «δε μ' αρέσει να μιλάω περί σχεδίων και συνωμοσιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ